Politie Gelderland-Midden

Duiven - vrouw aangehouden na bedreiging ex-man met mes
Publicatiedatum: 04-05-2004

De politie heeft maandagavond in Duiven een 38-jarige vrouw uit Beekbergen aangehouden op verdenking van bedreiging van haar 35-jarige ex-man. Na het verbreken van de relatie zouden er tussenbeiden problemen zijn ontstaan. De vrouw zou vervolgens haar ex hebben opgezocht in zijn woning in Duiven. Daarbij zou er in de woning een schermutseling zijn ontstaan, waarbij de vrouw met een mes zou hebben gedreigd. Even later ging de vrouw er in een auto vandoor waarna de politie gewaarschuwd werd. Die zag op weg naar het adres de verdachte Beekbergense rijden, waarna ze werd aangehouden. De precieze toedracht van het voorval is nog onduidelijk en wordt nog nader onderzocht. De vrouw is voor onderzoek ingesloten. De 35-jarige Duivenaar heeft aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bemmel - gewonde bij verkeersongeval: rijbewijs ingenomen
Publicatiedatum: 04-05-2004

Bij een verkeersongeval op de Van Elkweg, nabij de kruising met de Papenstraat in Bemmel is maandagmiddag een 46-jarige Bemmelnaar gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks half vijf vanaf de Papenstraat de kruising op en botste op een 60-jarige automobilist uit Haalderen. Volgens getuigen zou de Bemmelnaar plotseling vanuit stilstand door rood licht de kruising op zijn gereden. De Bemmelnaar zelf had tegenover de politie verklaard kort voor de aanrijding een telefoonoproep hebben gekregen en deze willen beantwoorden met een handsfree-kit. Daarbij meende hij gezien te hebben dat het verkeerslicht groen was geworden. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen overgebracht naar het Rijnstate-ziekenhuis in Arnhem. De 60-jarige Haalderenaar was met de schrik vrijgekomen. In verband met de vermoedelijke toedracht heeft de politie het rijbewijs van de Bemmelnaar ingenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Westervoort - winkelgevel geramd door starten van auto
Publicatiedatum: 04-05-2004

Bij een zaak aan de Kerkstraat in Westervoort is maandagmiddag flinke schade ontstaan nadat een 22-jarige vrouw uit Velp met de auto, waarin zij als passagier zat, tegen de winkelpui aan reed. De Velpse kwam met de schrik vrij, maar de winkelpui liep aanzienlijke schade op. Volgens de verklaringen van de vrouw zou zij, terwijl ze op de passagiersplaats zat, de auto van haar vriend hebben willen starten. Daarbij zou zij over het hoofd hebben gezien dat de wagen nog in de versnelling stond, waarop de auto vooruit schoot en de zaak inreed. Tegen de Velpse is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---