Ingezonden persbericht


Lancering adoptieplan Dierenbescherming in week van het huisdier

Utrecht, 3 mei 2004

Dieren direct helpen en de zorg ervoor over laten aan de Dierenbescherming kan vanaf nu. Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken introduceert namelijk haar adoptieplan voor huisdieren die een tijdelijk onderkomen hebben bij de opvangadressen van de afdeling. Dierenbescherming kiest ervoor dit plan in de week van het huisdier te lanceren om het thema 'verantwoord huisdierenbezit' meer onder de aandacht van het publiek te brengen. Particulieren kunnen voor ¤10,- een konijn, cavia, chincilla, of voor ¤5,- een tamme rat, degoe, hamster of muis adopteren. Deze bedragen gelden voor de periode van drie maanden, waarna de adoptieperiode met een nieuwe betaling verlengd kan worden. Toekomstige adoptanten kunnen aangeven welke diersoort ze willen adopteren. Na ontvangst van de betaling zal een dier worden toegewezen en op de internetsite worden vermeld dat het dier ondersteund wordt door de betreffende persoon.

Het aantal opvangdieren, met name het aantal konijnen, is het laatste aantal jaren sterk gestegen. De verzorging van al deze dieren kost veel geld. Een deel hiervan wordt opgebracht door de nieuwe eigenaren die bij herplaatsing een bijdrage in de kosten betalen. Helaas is dit onvoldoende om de gemaakte kosten voor het dier volledig te dekken. Alle overige kosten komen ten laste van de Dierenbescherming. Noch de afdeling, noch de Werkgroep Opvang wil echter bezuinigen op de kwaliteit van de zorg die de opgevangen dieren wordt geboden. Om de goede zorg voor opvangdieren te waarborgen maakt de Dierenbescherming de logische stap naar sponsoring en donaties van bedrijven en particulieren. In eerste instantie is het adoptieplan bedoeld voor particulieren die willen bijdragen aan dierenwelzijn in het afdelingsgebied van de afdeling. Mochten echter bedrijven een dier willen sponsoren, dan kan dit tegen een speciaal tarief. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de afdeling.

Aanmelding voor de adoptie van een dier kan met behulp van een formulier. Deze kan worden ge-download van de site van de afdeling. De adoptanten worden op de hoogte gehouden van belangrijke gebeurtenissen omtrent de door hun ondersteunde opvangdieren. Ook ontvangen zij meerdere keren per jaar per e-mail een nieuwsbrief. Zodra een geadopteerd dier is herplaatst kan een ander dier uit de opvang geadopteerd worden. Kijk voor meer informatie op www.dierenbescherming-utrecht.nl of bel: 030-2468866.

(einde bericht)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jessie Hinten tel. 030-2468866

Dierenbescherming afdeling Utrecht e.o.
Postbus 10.000, 3505 AA Utrecht
tel. 030-2468866 fax. 030-2467882