Ingezonden persbericht


Nieuwe Intel®-netwerkadapter maakt 10 Gigabit Ethernet voor datacenters mogelijk

Cisco en Intel bevorderen inzet 10 Gigabit Ethernet in datacenters

Kontich (België), 4 mei 2004 - Intel Corporation introduceert een 10 Gbps Ethernet-adapter (10 GbE) voor servers, die bestaande barrières voor de inzet van 10 GbE-serverconnectiviteit voor datacenters overwint.

"In de hogere lagen van het bedrijfsnetwerk heeft 10 GbE zijn waarde bewezen voor de bundeling van verkeer tussen switches en bij high-performance computing-toepassingen", zegt Hans Geyer, Vice-President en General Manager Intel Networking and Storage Group. "Met een aanzienlijke kostenverlaging en een adapter die in standaard servers past, bestaat er nu een antwoord op de nieuwe behoeftes in het datacenter. Door de toename van GbE naar de desktop en het aantal netwerkintensieve applicaties ontstaat ook daar een groeiende vraag naar 10 GbE."

Volgens analisten is 10 GbE-serverconnectiviteit pas interessant voor gebruik binnen datacenters als de adapter minder dan $5.000,- kost en aansluit op standaard-multimode-glasvezel, waaruit 90% van de optische bekabeling van de datacenternetwerken bestaat.

De nieuwe Intel® PRO/10GbE SR Server Adapter is de eerste adapter die aan deze eisen voldoet. De serveradapter maakt gebruik van de XPAK optische technologie waardoor de prijs 40% lager ligt dan die van bestaande adapters. Daarmee is de adapter zeer geschikt voor servertoepassingen die grote bandbreedte vereisen, zoals serverclusters, netwerk-storage, medische imaging en grafisch ontwerp.

De adapter is ontwikkeld voor inzet in servers binnen datacenters waar de afstanden traditioneel minder dan 300 meter bedragen. De XPAK-technologie biedt 10 GbE-connectiviteit over multimode-glasvezel en de compacte vorm maakt de adapter compatibel met standaard serverslots, waardoor meer servers dichter bij elkaar geplaatst kunnen worden.

De uitwisselbaarheid met de meest gebruikte switches is gegarandeerd door de samenwerking tussen Intel en diverse leveranciers. Met Cisco Systems is samengewerkt om interoperabiliteit te garanderen met Cisco Catalyst 6500 Series Switches voor de brede inzet van veilige en schaalbare 10 GbE-oplossingen. Verder bevorderen beide bedrijven de inzet van 10 GbE in datacenters. Zo werken Cisco en Intel gezamenlijk aan seminars en testprogramma's om IT-managers die 10 GbE-netwerken willen opzetten, te ondersteunen.

"Klanten ontwikkelen zich richting een netwerkdatacenter, waar de infrastructuur via een schaalbare en intelligente netwerkopstelling wordt gebundeld en gedeeld. Hierdoor zal de behoefte aan kostenefficiënte 10 GbE-serverconnectiviteit toenemen", zegt Christine Falsetti, Director Enterprise Solutions Marketing bij Cisco Systems. "De Cisco Business Ready Data Center-architectuur helpt IT-afdelingen om de kosten te verlagen en om 10 GbE via bestaande bekabeling mogelijk te maken."

De Intel® PRO/10GbE SR Server Adapter is per direct verkrijgbaar en kost $4.770,-. Aan het einde van zomer 2004 wordt de Intel® PRO/10GbE LR Server Adapter geïntroduceerd, een vergelijkbare adapter voor single-mode glasvezel. Deze adapter is geschikt voor toepassingen die afstanden tot 10 km moeten overbruggen, bijvoorbeeld voor communicatie tussen regionale datacenters.

###

Intel
Intel is 's werelds grootste chipfabrikant en een vooraanstaand producent van computer-, netwerk- en communicatieproducten. Meer informatie is te vinden op: http://www.intel.com/pressroom.

Voor verdere informatie:
Intel Corporation
Kristof Sehmke
Tel.: +32 (0)3 450 0913
E-mail: Kristof.Sehmke@intel.com

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Anja Breunis
Tel.: +31 (0)30 656 5070
E-mail: anja@lvtpr.nl