Gemeente De Ronde Venen

College van B&W gaat een structuurvisie voor Vinkeveen-Zuid opstellen 04-05-2004

Na de totstandkoming van de Structuurvisie Centrum Mijdrecht gaat het college van B&W ook een structuur-visie opstellen voor Vinkeveen-Zuid. Aanleiding hiervoor is onder meer de recente aankoop van een deel van de voormalige spoorbaan en de geplande bouw van woningen tussen de woonwijk Westerheul en het bedrijventerrein Voorbancken. Tijdens het opstellen van de struc-tuurvisie zullen voor omwonenden, ondernemers en andere belanghebbenden enkele inspraak-bijeenkomsten georganiseerd worden.

De structuurvisie Vinkeveen-Zuid zal de volgende gebieden omvatten: de Stationslocatie Vinkeveen, het bestaande woon- en bedrijfsgebied Spoorlaan Wilgenlaan, een landelijk gebied met hoofdzakelijk agrarische bestemming tussen gebied Spoorlaan-Wilgenlaan in het zuiden, de Heul in het noorden, de Ringvaart in het westen en de Demmerik in het oosten, verder te noemen Demmeriklanden, de toekom-stige woonbuurt Westerheul IV, het bestaande bedrijventerrein Voorbancken, het agrarisch gebied en de voormalige spoorbaan tussen de Ringvaart Groot Mijdrecht Zuid en Westerheul 4.

Voor het opstellen van de structuurvisie Vinkeveen Zuid zullen onder andere de volgende vragen be-antwoord moeten worden:
- Wat is de meest gewenste bestemming voor de Demmeriklanden en de Stationslocatie voor 2025, een stedelijke of een landelijke?
- Welke verkeersstructuur is voor de meest gewenste bestemming van de Demmeriklanden / Stationslo-catie gewenst en haalbaar? Is een Zuidelijke Randweg hierbij nodig?

- Welke waterhuishouding, groenstructuur en recreatiestructuur is voor de meest gewenste bestemming van de Demmeriklanden/Stationslocatie gewenst en haalbaar?

- Welke ontwikkelingen moeten worden bevorderd dan wel tegengehouden voor de bestaande stedelijke gebieden Wilgenlaan Spoorlaan, en Voorbancken?

- Welke stappen zijn nodig om de meest gewenste bestemming voor de Demmeriklanden en de Stati-onslocatie en de gewenste ontwikkeling in de bestaande stedelijke gebieden Wilgenlaan Spoorlaan, en Voorbancken vanaf 2004 te bereiken?

Tijdens het opstellen van de structuurvisie zullen voor omwonenden, ondernemers en andere belang-hebbenden enkele inspraakbijeenkomsten georganiseerd worden. Het resultaat zal zijn: een duidelijke keuze ten aanzien van de toekomstige bestemming van het huidige landelijk gebied en een hiermee samenhangende wegen- en groenstructuur en waterhuishouding, per deelgebied een bondige beschrij-ving van de toekomstige bestemming en een globale tijdsplanning voor veranderingen.
Naar verwachting kan de Structuurvisie Vinkeveen-Zuid in april 2005 door de gemeenteraad worden vastgesteld.

Bijlage: Plangebied Structuurvisie Vinkeveen Zuid Gebied 1 = eigendom NS; 2,3,5 = particulier eigendom; 4,6 eigendom gemeente