Gemeente De Ronde Venen

Speelwoud Wilnis krijgt skatebaan
04-05-2004

Jongeren uit Wilnis hebben in samenwerking met het jongerenwerk van de stichting Leefbaarheid en de gemeente een voorstel gedaan voor de inrichting van een skatebaan in het Speelwoud in Wilnis. De geplande skatebaan biedt mogelijkheden aan beginners, gevorderden en de echte cracks.
De skatebaan wordt aangelegd tijdens de renovatie van het park dat wegens de dijkverschuiving herin-gericht moet worden.

In juli 2003 had een groep jongeren, onder leiding van beeldend kunstenaar/ontwerper Jenneke van Wijngaarden namens alle skateboardende jongeren in Wilnis bij de gemeente een verzoek ingediend voor een skatebaan in het Speelwoud te Wilnis. Op dat moment behoorde een dergelijk grote verande-ring van speelvoorzieningen in het Speelwoud niet tot de mogelijkheden.
De dijkverschuiving in Wilnis heeft er echter toe geleid dat het Speelwoud heringericht moet worden. Het college van B&W en de gemeenteraad hebben deze gelegenheid aangegrepen om aan de wensen van de skatende jongeren tegemoet te komen door een bedrag van ongeveer 45.000 voor een skatebaan te reserveren.
Nadat het college van B&W in zijn vergadering van 9 maart besloten heeft om de aanleg van een skate-baan op te nemen in de planning voor de herinrichting van het park, hebben de jongeren, het jongeren-werk van Stichting Leefbaarheid en bureau Groenbeheer samen een opzet gemaakt voor de invulling van de skatebaan. Voor de kenners: de skaters zullen gebruik kunnen maken van een kwart Bank (120 cm hoog), een Bump-to-Bump Slider (een soort Funbox), én een gewone Bank. Een detailplanning van de werkzaamheden is nog niet te geven, maar naar verwachting wordt de skate-baan nog in 2004 aangelegd.