Politie Friesland

Politieberichten 4/5 07.00 uur t/m 4/5 13.00 uur

Fryslân 04-05-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Heerenveen: aanhouding verdachte insluipingen
De politie heeft op vrijdag 23 april een 32-jarige verdachte uit Groningen aangehouden. Hij wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor diverse insluipingen in Heerenveen in de periode februari, maart en april 2004. Tijdens verhoor bekende de verdachte 9 insluipingen in onder andere bejaardentehuizen, restaurants, het ziekenhuis en in het voetbalstadion in Heerenveen. De totale buit bedroeg enkele duizenden euros. De verdachte had onder andere kassa-lades en beurzen met geld gestolen bij de insluipingen. De buit bedroeg enkele duizenden euros. De politie heeft van de buit niets teruggevonden. De verdachte is in bewaring gesteld en zit nog vast. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Oudega: diefstal buitenboordmotoren
Tussen maandag 22.00 uur en dinsdag 08.15 uur zijn er vier buitenboordmotoren gestolen. De motoren hingen achter bootjes bij een jachthaven aan de Tsjerkewei. Een 24-jarige inwoner uit Delft heeft bij de politie aangifte gedaan.

Wolvega: snelheidsovertreding, invordering rijbewijs
Op dinsdag om 11.00 uur heeft de politie op de Rijksweg A32 een 23-jarige automobilist uit Steenwijk staande gehouden. De automobilist reed met een snelheid van meer dan 190 kilometer per uur richting Heerenveen. De politie heeft het rijbewijs van de automobilist ingevorderd en er zal proces-verbaal worden opgemaakt.