Gemeente Heerenveen

Feest voor Foppe en SC Heerenveen op 9 mei 2004 op het Burgemeester Kuperusplein

04/05/2004

Zoals u wellicht bekend is kan de SC Heerenveen zich aanstaande zondag 9 mei plaatsen voor rechtstreekse deelname aan de UEFA cup (Europees voetbal). Ook is het zondag 9 mei de laatste keer dat Foppe de Haan in functie als trainer optreedt bij een thuiswedstrijd. In verband hiermee heeft de gezamenlijke horeca in overleg met de SC Heerenveen, de politie en de gemeente een huldigingfeest voorbereid.

Burgemeester Kuperusplein autovrij

vanaf zaterdagavond 8 mei 2004

Het Burgemeester Kuperusplein zal op zaterdagavond worden afgesloten met dranghekken , zodat aanstaande zondag dit plein geheel autovrij gemaakt kan worden. Dit betekent dat vanaf zaterdagavond niet meer op het plein geparkeerd kan worden. Dus ook niet tijdens de voetbalwedstrijd op zondagmiddag !!. Mochten er zondagochtend nog auto's op het plein staan, dan worden de desbetreffende eigenaren geïnformeerd door de politie (via kentekenregistratie). Zo nodig worden de auto's weggesleept.

Huldiging vanaf podium

opbouw vanaf zondagmorgen

Aan de noordzijde van het Burgemeester Kuperusplein, ter hoogte van het postkantoor, wordt een groot podium met geluidsinstallatie opgebouwd. Dit podium wordt omringd door dranghekken.

Tijdelijke bars van de horeca

Langs beide zijden van het plein

De gezamenlijke horecaondernemers in het centrum van Heerenveen zullen zondagmiddag vanaf ongeveer 13.00 uur een aantal bars opbouwen aan beide zijden van het Burgemeester Kuperusplein. In het verlengde ervan worden eetstands worden ingericht. Ook wordt voorzien in een groot aantal toiletten/plaskruizen aan de rand van het plein.

Het programma voor

van 18.00 uur tot 22.00 uur

Het is de bedoeling dat het feest om ongeveer 18.00 uur begint en duurt tot ongeveer 22.00 uur. De discotheek op het podium zal, afhankelijk van het toestromende publiek, om 17.00 uur starten. Het is mogelijk dat het geluid van de discotheek 's middags al wordt getest. Foppe de Haan, de voetballers en aanhang worden tussen 18.30 en 19.00 uur op het podium verwacht. Dan zal de burgemeester van Heerenveen een toespraak houden. Daarna is er tot ongeveer 22.00 uur nog muziek vanaf het podium en om 22.30 uur wordt alles weer opgeruimd (incl. het vegen van het plein). Het publiek kan vanaf die tijd nog terecht in de bars in en rond het centrum.

Openbare orde en veiligheid

De zorg voor de openbare orde en veiligheid tijdens het huldigingfeest is in handen van de politie en de stewards van de SC Heerenveen. Zij hebben in gezamenlijk overleg een plan van aanpak gemaakt.