Gemeente Uithoorn

BESLUITEN

BESLUITEN B&W

In zijn vergadering van dinsdag 27 april heeft het college van burgemeester en wethouders o.a. de volgende besluiten genomen:


* Het wegbeeld van de Wiegerbruinlaan tussen de Achterberglaan/Guido Gezellelaan en de Anton Philipsweg aan te passen.
* Op een gedeelte van de Schans eenrichtingsverkeer in te stellen.
* In te stemmen met het conceptplan om het zuidelijk deel van Zijdelwaard (het gedeelte tussen de busbaan en de Wiegerbruinlaan) in te richten als 30 km/uur-zone.

* In te stemmen met de voorgestelde ontwerpen met betrekking tot:
- de inrichting van het speellandschap in de groenzone tussen Muur en Zegge (Maanlandschap) in De Legmeer;

- de inrichting van het speellandschap in de Biezenwaard;
- de herinrichting van 16 speelplekken;
- de optimalisatie van 2 speelplekken.

- In te stemmen met de inhoud van de ontwerp-beleidsrekening 2003.

BESLUITEN GEMEENTERAAD

Nota "Communiceren, zo gaan wij dat doen!"
In zijn vergadering van 29 april heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met de nota waarin de nieuwe structuur voor de organisatie en de utgangspunten van de communicatie zijn vastgelegd. De verschillende geschetste communicatievormen zullen nu worden uitgewerkt.

Regionaal gezondheidsbeleid en lokale paragraaf De raad heeft unaniem ingestemd met zowel de regionaal opgestelde nota "Een blakend gezonde regio" als de lokale Uithoornse paragraaf waarin de voorgenomen projecten en activiteiten voor de komende jaren zijn opgenomen.

Vestiging voorkeursrecht gemeente in het Dorpscentrum Het college heeft een voorkeursrecht gevestigd op het plangebied van het Dorpscentrum (zie officiële mededelingen). De gemeenteraad heeft besloten dit voorkeursrecht met twee jaren te verlengen om zo de gemeente ten behoeve van een goede ontwikkeling een goede uitgangspositie op de vastgoedmarkt te verschaffen.