Ingezonden persbericht


Cambridge stroomlijnt informatieverschaffing De Hypotheker

Amsterdam, 4 mei 2004 - Cambridge Technology Partners gaat de huidige informatiesystemen van De Hypothekers Associatie (DHA) samensmelten om de consument van een op maat gesneden topadvies te voorzien. Met 130 kantoren en meer dan 650 hypotheekadviseurs is DHA de grootste onafhankelijke hypotheekadviesketen in Nederland.

Cambridge optimaliseert het informatiesysteem van De Hypotheker als onderdeel van Hybridge, een project waarin bedrijfsbreed alle processen, systemen en databases opnieuw worden herzien teneinde de kwaliteit van het hypotheekadvies te optimaliseren. Vanwege de snelle ontwikkelingen op de huizenmarkt en de financiële markten is het voor De Hypotheker van belang allerlei gegevens van organisaties als banken en andere financiële dienstverleners snel en accuraat op tafel te kunnen leggen. "Met het nieuwe systeem kunnen de adviseurs van De Hypotheker de consument straks met enkele handelingen van tophypotheekadvies voorzien", aldus Rajesh Singh, de nieuwe topman van Novell Nederland. "Er zijn vele berekeningswijzen voor hypotheken en minstens zoveel financiële instellingen. Met behulp van Cambridge Technology Partners wordt voor het eerst al die informatie samengebracht en geïntegreerd in De Hypotheker's systemen met het exteNd product van Novell. Daarmee beschikt de Hypotheker straks over een eersteklas informatiesysteem voor haar cliënten, die any time, any place, anywhere onafhankelijk hypotheekadvies kunnen opvragen."

"Het vernieuwen van ons informatiesysteem past eenvoudigweg bij de huidige marktontwikkelingen en onze positie in de markt", aldus Karel Pauw, directievoorzitter van DHA. "Wij krijgen te maken met nieuwe, strengere wetgeving, hogere kwaliteitseisen, meer concurrentie en veeleisender consumenten. Om de marktleiderspositie te behouden en verder uit te bouwen moet DHA zich uiteraard goed voorbereiden op de toekomst. We doen dat met behulp van Cambridge Technology Partners, dat er niet alleen voor zorgt dat het nieuwe systeem wordt uitgerold, maar ook zorgt voor de benodigde ondersteuning en training aan de 130 vestigingen."

Cambridge Technology Partners en Novell
Cambridge Technology Partners helpt organisaties bij het succesvol integreren van complexe applicatie- en dataomgevingen. Cambridge Technology Partners is in 2001 overgenomen door Novell en vormt tegenwoordig de wereldwijde eService divisie van Novell Inc. Voor meer informatie kunt u terecht op www.novell.com

Voor meer informatie
Brodeur Worldwide
Suzanne van de Raadt
Tel: 020 346 20 00
Email: svanderaadt@nl.brodeur.com