RIGHTCLAESSENS

Vertrouwen in behoud baan daalt nog steeds, maar minder sterk

PERSBERICHT 4 mei 2004
Vertrouwen in behoud van baan daalt nog steeds, maar minder sterk Uit de enquête van Right Management Consultants (in Nederland vertegenwoordigd door RightClaessens en Right ADC), gehouden onder full-time werknemers, blijkt dat het vertrouwen van Nederlanders in de toekomst van hun loopbaan wankel blijft.
Werknemers uit 18 landen -Australië, België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Hong Kong, Korea, Ierland, Italië, Japan, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten - namen deel aan deze derde editie van de Global Career Confidence Survey, een wereldwijde enquête die het vertrouwen in arbeidszekerheid onderzoekt.
In dit onderzoek worden vragen gesteld over de verwachtingen van werknemers. Het betreft de kans op verwacht ontslag gedurende de komende 12 maanden en de kans op het vinden van een gelijkwaardige baan bij
daadwerkelijk ontslag.
Noorse werknemers hebben het grootste vertrouwen in het behoud van hun baan, gevolgd door Spanje en Korea.
Werknemers in Hong Kong maken zich echter het meeste zorgen over het verlies van hun baan. Duitsland en Zwitserland volgen de trend van weinig vertrouwen met aanhoudend negatieve cijfers. In Nederland zijn de
cijfers enigszins vergelijkbaar met die van november 2003. Over een heel jaar gemeten echter achten de ondervraagden de kans op verlies van hun baan in de komende 12 maanden toegenomen van 10,2 naar 18,4 %.
Ten opzichte van 66,5 % in mei 2003 denkt nu 83,1 % van de ondervraagden dat het redelijk moeilijk tot erg moeilijk zal zijn om bij daadwerkelijk ontslag een gelijkwaardige baan te vinden. In Europa is een opvallend gegeven de positieve ommekeer in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. In de twee eerste edities van de peiling had het Verenigd Koninkrijk de laagste cijfers voor het vertrouwen in de loopbaan,
maar in mei steeg het met een indrukwekkende 4,5 punt. Ierland verloor beduidend veel vertrouwen tussen maart en november 2003 maar herstelt zich nu met een index die hoger is dan het cijfer voor maart 2003. Dit kan erop wijzen dat men in die landen op de drempel staat van een stijgende trend van vertrouwen in de toekomst van de economie en de toekomst van onze banen.
Voor meer informatie of voor interviews kunt u contact opnemen met Mr. Otto Genee, directeur RightClaessens, 020-584 0064 of per email: otto.genee@right.com

Career Confidence Index mei 2004

Right Management Consultants heeft voor de derde keer een wereldwijde enquête uitgevoerd over het vertrouwen van werknemers in het behoud van hun baan.
De Career Confidence Index is gebaseerd op twee vragen die aan fulltime werknemers in 18 landen worden gesteld:

Hoe groot schat u de mogelijkheid in dat u zelf wordt ontslagen in de komende 12 maanden?

Hoe gemakkelijk of hoe moeilijk denkt u dat het is, voor een werknemer die vandaag ontslagen wordt, om een gelijkwaardige baan te vinden met behoud van salaris?

De huidige wereldwijde Career Confidence Index verwerkt de twee reeksen reacties in een enkel cijfer. Op een score van 100, die overeenkomt met volledig vertrouwen, bedroeg de wereldwijde Career Confidence Index
50,85 in maart 2003, 48,7 in november 2003 en het ronde cijfer van 50,0 in mei 2004.
Naast deze wereldwijde Index berekent Right ook een Index voor drie regio's (Noord-Amerika, AziëPacific en Europa) en voor elk van de 18 landen afzonderlijk die aan het onderzoek deelnemen. Voor Europa evolueerde de index van 53,4 in maart 2003 naar 49,9 in november 2003 en 50,1 in mei 2004, zodat de Europese Index iets hoger is dan de wereldwijde Index.
In Nederland begon de Index op 59,6 in maart 2003, daalde hij naar 44,2 in november en verder naar 43,6 in mei van dit jaar. Methodologie:
De Career Confidence Index(tm) is gebaseerd op een telefonische enquête bij een willekeurige selectie van 350 tot 1000 werknemers per land, afhankelijk van de grootte van het land. De huidige resultaten zijn gebaseerd op een enquête die tijdens de tweede helft van maart 2004 werd gehouden en hebben een foutmarge van plusminus 4 procent. De enquête werd gehouden onder werknemers in de volgende landen: Australië, België, Canada, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Ierland, Italië, Japan, Korea, Nederland, Noorwegen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Het veldwerk werd gecoördineerd door ICR -International Communications Research in Media, Pennsylvania, USA.
Over Right Right Management Consultants is 's werelds grootste adviesbureau op het gebied van Career Transition en Organizational Consulting onder meer talent management, leadership development en organizational performance. Right ondersteunt haar klanten bij het totale proces van loopbaanontwikkeling van de werknemers. Ons bedrijf heeft een netwerk van meer dan 300 kantoren in 35 landen van Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Azië-Pacific , het Midden-Oosten en Afrika, die consultingdiensten leveren aan multinationale en regionale
cliënten.
In Nederland is Right Management Consultants actief onder de namen RightClaessens en Right ADC.
Meer informatie vindt u op www.right.com en/of www.rightclaessens.nl Right Management Consultants is een dochteronderneming van Manpower Inc.


04 mei 04 15:18