Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Download.nl breidt zich uit met Nederlandse topartiesten

Amsterdam, 4 mei 2004

Download.nl, premium muziekdienst van ilse media heeft zich afgelopen week uitgebreid met Nederlandse topartiesten.

Download.nl biedt muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. De dienst bevat zowel muziek van bekende internationale popartiesten als Christina Aguilera, George Michael en Prince als van klassiekers zoals Elvis en Louis Armstrong. Afgelopen week is er aan de muziekcatalogus een groot scala Nederlande topartiesen en releases toegevoegd. Hieronder volgt een kleine greep uit het nieuwe repertoire:

Andre Hazes - Strijdlustig, Met Heel Mijn Hart

Anouk - Graduated Fool, Tohether Alone, Urban Solitude

Birgit - Few Like Me

Blof - Omarm

Di-Rect - Over The Moon

Extince - Binnenlandse Funk

Guus Meeuwis - Guus Meeuwis

Raymzter - Rayalistisch

Rene Froger - Sweet Hello's and Sad Goodbyes

Trijntje - Oosterhuis

Veldhuis&Kemper - Veldhuis & Kemper

Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. Zo kan de consument muziek huren of kopen. Fragmenten van 20 seconden zijn gratis te beluisteren. In de losse verkoop zijn er al singles vanaf ¤ 0,99. Een muziekpakket maakt het kopen van meerdere nummers of een compleet album, zelfs nóg voordeliger.

De catalogus bevat 275.000 nummers en wordt geleverd door het engelse OD2.

Download.nl is tevens hoofdsponsor van de Bevrijdingspop in Haarlem op 5 mei a.s.

Over ilse media

ilse media is met 300 miljoen pageviews per maand de grootste internetuitgever van Nederland. Ze bereikt als marktleider meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Onder ilse media vallen Startpagina.nl (170 miljoen pageviews per maand, 3,9 miljoen bezoekers per dag), de zoekmachine ilse.nl (60 miljoen pageviews per maand, 1 miljoen zoekopdrachten per dag) , de nieuwssite NU.nl (65 miljoen pageviews per maand) , Overzicht.nl (4 miljoen pageviews per maand) en Vindex.nl (1 miljoen pageviews per maand). Ook de gratis e-mailsite en het populaire chat.nl vallen onder ilse media.

Daarnaast is ilse media uitgever van de de ilse media magazines (voorheen Accres Uitgevers), uitgever van de WELKE gidsen en funda Verhuisblad. ilse media is tevens een deelneming van Sanoma Uitgevers, bekend van tijdschriften zoals Libelle, Viva, Panorama, VT Wonen, en Donald Duck.