GOEDE WAAR EN CO
http://www.goedewaar.nl

Foute garnalen in supermarkten

Amsterdam 4 mei 2004 Onderzoekers, in dienst van Goede Waar & Co, hebben ontdekt dat het Nederlandse bedrijf Heiploeg garnalen importeert uit Burma en in ons land gewoon in de Albert Heijn, Konmar en Super de Boer te koop zijn. Dat feit is opmerkelijk omdat de overheid de handel met Burma ontmoedigt. De omstandigheden waarin deze garnalen worden gevangen of gekweekt, zijn schokkend. Ook worden er vraagtekens gezet bij de kwaliteit van diverse tropische soorten die uit o.a. Azië komen. Tijdens het kweken worden ze grootgebracht met chemicaliën en antibiotica.

Ook het Burma Centrum Nederland is zeer verontwaardigd dat de supermarkten nog steeds geen gehoor geven aan de oproep van regering en de Burmese Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi om geen handel met Burma te drijven. Een uitgebreid artikel hierover is te lezen in het magazine Goede Waar voor de betrokken consument van mei/juni. Verder staat dit tijdschrift vol met nuttige informatie en verrassende uitslagen van onderzoeken waar de consument recht op heeft.

Voor meer informatie of het magazine bel:
Nico de Leeuw telefoonnummer 020 6863338
www.goedewaar.nl
Amaliastraat 5,
1005 HE Amsterdam

Of:Peter Ras
Burma Centrum Nederland

020 6716952
www.burmacentrum.nl
(op wo bereikbaar op 0642927866)

Wat u verder in dit magazine kunt verwachten:

'Achter elke druif een politieman kan niet'(pagina 4) Deze opmerkelijke uitspraak is van de directeur-generaal van de Voedsel en Warenautoriteit Johan de Leeuw. In een pittig interview met Goede Waar & Co legt hij onder meer uit waarom hij de campagne 'weet wat je eet' misleidend noemt.

Milieuvriendelijk op vakantie (pagina 8)
Vakantie vieren met een schoon geweten. Minder vervuilend vervoer, natuurvriendelijke overnachtingen en zelfs biologische maaltijden. Nieuw en een geweldige manier van ontspannen!

Georgina Verbaan (pagina 12)
Een interview met deze actrice en zangers waarin ze verklapt hoe ze met een big in bed terecht kwam.

En verder:
'Australische 'bonbons met een wel heel misleidende merknaam. Een snel en gezond recept voor je baby en voor jezelf. De uitslag van een test op 9 verschillende biologische wijnen.


04 mei 04 15:35