Man aangehouden na poging verkrachting

Utrecht 04-05-2004 - Eind maart en begin april 2004 werden 4 mannen aangehouden in de leeftijd van 29 tot 44 jaar oud en afkomstig uit Utrecht.

Op zaterdag 7 februari 2004 vond op de Maliesingel te Utrecht een poging tot verkrachting van een jonge vrouw plaats. De vrouw liep omstreeks 07.00 uur naar haar werk. Op een gegeven moment werd ze aangesproken door een onbekende man. De man pakte haar vast en trok haar mee in een afgelegen steegje. Doordat de vrouw hard begon te schreeuwen werd een buurtbewoner gealarmeerd. De dader vluchtte toen direct weg.

In de opsporingsprogrammas Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en AVROs Opsporing Verzocht werd uitgebreid aandacht aan deze zaak besteed en getuigen opgeroepen. Er kwamen verschillende tips binnen en na rechercheonderzoek konden eind maart 3 mannen worden aangehouden die goederen van de vrouw bij zich hadden (gehad). Begin april kon de hoofddader, een 29-jarige man uit Utrecht, worden aangehouden.

De poging tot verkrachting had deze hoofddader alleen gedaan en de drie mannen waren hier niet bij.

Op dit moment zit de hoofddader nog steeds vast en de politie onderzoekt of de man ook verantwoordelijk is voor meerdere soortgelijke zaken.