Persberichten Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 04-05-2004 - .

TWEE PERSONEN AANGEHOUDEN VOOR VECHTPARTIJ

s-Hertogenbosch Maandagavond zijn een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch en een 28-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een vechtpartij eerder die avond op de Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch. Op aanwijzingen van getuigen kon de jongen aangehouden worden in de Twaalf Morgenstraat. Hij zat onder het bloed en had een sneetje in zijn linkerhand. Op de Lange Tuinstraat is de tweede verdachte aangehouden. Beiden zouden betrokken zijn bij een vechtpartij waar meerdere mensen betrokken waren. Bij de vechtpartij werd bedreigd met een stuk glas en later vermoedelijk ook met een mes. De toedracht van de vechtpartij is onbekend.

VERDACHTE AANGEHOUDEN VOOR UITEN VAN BEDREIGINGEN

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag is een 21-jarige man uit Maastricht aangehouden op de Hudsonlaan in s-Hertogenbosch voor het uiten van bedreigingen. De man stond bij een woning en gedroeg zich agressief en was vermoedelijk dronken. Hij wilde de woning is, maar werd niet binnengelaten door de bewoner. De politie heeft hem ingesloten.

WINKELDIEFJES AANGEHOUDEN

s-Hertogenbosch Maandagmiddag zijn een 15-jarig en een 16-jarig meisje, beiden uit Heeswijk Dinther aangehouden op verdenking van het meenemen van kleding (waarde 190,-- Euro) uit een winkel aan de Hoogesteenweg in s-Hertogenbosch zonder te betalen. De kleding is teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De meisjes zijn meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen.

VERDACHTE BETRAPT OP DEALEN

s-Hertogenbosch Dinsdagmiddag is een 16-jarige jongen uit s-Hertogenbosch aangehouden voor het overtreden van de opiumwet. Tijdens een fietssurveillance zag de politie dat de jongen bolletjes met vermoedelijk cocaïne verkocht. Daarop heeft de politie de jongen aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

SNELHEIDSCONTROLE

Rosmalen Maandagmiddag is een snelheidscontrole gehouden in de 30 km zone op de Bernadettestraat in Rosmalen. Zes bestuurder kregen een boete voor het overtreden van de maximale snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/u.

ONGEVAL TUSSEN BROMFIETSER EN AUTOMOBILIST

Berlicum Dinsdagochtend is een 18-jarige bromfietser uit Berlicum gewond geraakt bij een ongeval op de Zandstraat in Berlicum. Een 52-jarige automobilist reed van een uitrit, maar door een bossage had hij weinig zicht. Hij reed heel langzaam de uitrit af. Tegelijkertijd kwam de bromfietser de hoek omrijden. De bromfietser had de automobilist niet gezien en zo ontstond een aanrijding. De bromfietser raakte gewond aan zijn been. Na hulp van de medewerkers van de ambulancedienst kon hij weer staan en lopen. Hij had een flinke schaafwond.

WINKELDIEVEGE AANGEHOUDEN

Sint Michielsgestel Maandagmiddag is een 17-jarig meisje aangehouden bij een winkel aan de Nieuwstraat in Sint Michielsgestel. Ze wordt verdacht van het meenemen van een accessoire (waarde 5,99 Euro) uit de winkel zonder te betalen. Toen ze naar buiten liep, ging het alarm af. Een medewerker van de winkel heeft haar vervolgens aangehouden en overgedragen aan de politie. Het meisje is doorverwezen naar bureau HALT.

VERKEERSCONTROLES

Sint Oedenrode - In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie verschillende verkeerscontroles in het district uitgevoerd. Bij een controle aan de Schijndelseweg in Sint Oedenrode kregen 2 fietsers een bekeuring voor het rijden zonder licht, twee bestuurders kregen een bekeuring voor het rijden zonder in het bezit te zijn van een geldig APK en één bestuurder kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.

Boxtel Op de Keulsebaan in Boxtel is bij een alcoholverkeerscontrole in de nacht van maandag op dinsdag een 24-jarige man uit Boxtel aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod voor 5 uur en een proces-verbaal.

Cromvoirt Maandagmiddag is op de Deutersestraat in Cromvoirt gecontroleerd op het gebruik van de autogordel. Zeven bestuurders kregen een bekeuring voor het niet gebruiken van de autogordel.

Vught Dinsdagochtend heeft de politie een autogordelcontrole gehouden op de Boslaan in Vught. In totaal zijn voor het niet dragen van de autogordel 14 bekeuringen uitgeschreven. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden in een auto met een verlopen APK.

Schijndel Dinsdagochtend is een controle op het dragen van de autogordels gehouden op de Boschweg in Schijndel. Eén bestuurder is bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

TUINSET-DIEF AANGEHOUDEN

Uden Maandagavond is een 26-jarige man uit Uden aangehouden op verdenking van het stelen van een tuinset bij een woning aan de Heinbergenstraat in Uden. Een getuige had gezien dat een man met twee tuinstoelen uit een uitrit van de Heinbergenstraat kwam gereden. Toen de politie ter plaatse kwam, zagen zij dat de man even later ook met een tuintafel van dezelfde afrit kwam gereden. Daarop is de man aangehouden en ingesloten. De eigenaar van de tuinset had geen toestemming aan de verdachte gegeven om deze goederen uit de tuin mee te nemen.

KINDERMISHANDELING

Schaijk Maandagavond is een 39-jarige man uit Beers aangehouden op de Noordhoekstraat in Schaijk voor het mishandelen van zijn 8-jarige zoontje. De jongen had gedrag vertoond, wat volgens de vader niet door de beugel kon. Toen heeft de verdachte de jongen geslagen en een schop gegeven. De verdachte is ingesloten.

ALCOHOLCONTROLE

Boekel In de nacht van maandag op dinsdag is een 52-jarige man uit Boekel aangehouden op de Burgtstraat in Boekel voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

VROUW GEWOND BIJONGEVAL

Uden Maandagavond is een 61-jarige vrouw uit Uden gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Kornetstraat en de Paukenstraat in Uden. De vrouw reed met haar invalidenwagentje van de Paukenstraat, de Kornetstraat op. Ze zag niet dat een 26-jarige automobilist op de voorrangsweg Kornetstraat reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De vrouw sloeg met haar wagentje over de kop. Ze is voor de zekerheid per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleek een lichte hersenschudding te hebben en kon na controle huiswaarts keren.

MAN GEWOND BIJ KOP-STAARTBOTSING

Zeeland maandagavond is een 27-man uit Zeeland gewond geraakt bij een ongeval op de kruising van de Boekelsedijk en De Bunders in Zeeland. De man stond stil op de Boekelsedijk bij de kruising om linksaf De Bunders in te rijden. Een 24-jarige automobiliste reed achter hem, maar had niet in de gaten dat haar voorganger stil stond. Door het natte wegdek en de snelheid kon zij een aanrijding niet meer voorkomen. De man is met nekklachten per ambulance naar het ziekenhuis in Veghel gebracht. Na controle kon hij huiswaarts keren. De auto van de vrouw is weg getakeld.

VERKEERSCONTROLE

Veghel Tijdens een voetsurveillance is onder andere gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Er zijn twee bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.

Ook werd gecontroleerd op parkeren op een parkeerplaats voor vergunninghouders en op invalide parkeerplaatsen.

VERDACHTE AANGEHOUDEN

Oss Maandagavond is een 17-jarige jongen in zijn woning aan de Van Lennephof aangehouden voor het in bezit hebben van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De jongen wilde zijn moeder niet meer in de woning laten. Toen de politie ter plaatse kwam en de jongen aansprak bleek dat hij in zijn jas een op een vuurwapen gelijkend voorwerp bij zich droeg. Hij is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Het voorwerp is in beslag genomen.

VERKEERSCONTROLE

Oss, Berghem, Ravenstein Bij een verkeerscontrole maandagavond op de Berghemseweg in Oss, de Osseweg in Berghem en de Landpoortstraat in Ravenstein zijn 10 bekeuringen uitgereikt. Drie bestuurders kregen een bekeuring voor het niet handsfree bellen. Twee bestuurders droegen geen helm en werden daarvoor bekeurd. Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel. Een bestuurder kreeg een bekeuring voor het rijden door een rood verkeerslicht en een bestuurder van een vrachtauto kreeg een bekeuring voor het negeren van een gesloten verklaring.

HUISVREDEBREUK

Boxmeer Dinsdagochtend is een 31-jarige man uit Boxmeer aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Een woningstichting wilde een pand aan de Wim de Korverstraat in Boxmeer ontruimen. Dit werd echter verhinderd door de verdachte die via het kelderraam toegang in de woning had gekregen. Hij was op de ontruimingsmedewerkers afgestormd om ze te hinderen. De politie heeft de man aangehouden en ingesloten.

TE VEEL GEDRONKEN

Escharen In de nacht van maandag op dinsdag is bij een alcoholcontrole op de Hoogeweg in Escharen een 20-jarige man uit Grave aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een blaastest bleek dat de man te veel had gedronken Hij kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

VERKEERSCONTROLES

Mill, Cuijk Op verschillende plaatsen in Mill en Cuijk zijn maandagmiddag snelheidscontroles gehouden. Op de Langenboomseweg in Mill kregen twee bestuurders een bekeuring voor het overtreden van de maximumsnelheid en Op de Hork in Cuijk zijn ook twee bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de maximumsnelheid.

Escharen, Velp, Cuijk Op verschillende locaties in Escharen, Velp en Cuijk zijn snelheidscontroles gehouden. Op de Hoogeweg in Escharen zijn twee bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de maximumsnelheid overtraden.