Politie Gelderland-Midden

Barneveld - `tot straks...'

Publicatiedatum: 04-05-2004

`Tot straks' met die woorden nam een 21-jarige Barnevelder afscheid van agenten, nadat hij enige tijd op vrijwillige basis had verbleven op het politiebureau aan de Van Hogendorplaan in zijn woonplaats. Twee minuten later volgde inderdaad een spoedig weerzien: er vloog er een trottoirtegel door de ruit van het bureau, waarop de man werd aangehouden.

Halverwege maart van dit jaar deed de Barnevelder een beroep op de politie in het kader van hulpverlening. Agenten namen de man op eigen verzoek mee naar het bureau om even tot rust te komen. Maar een langdurig verblijf leek nou ook weer niet noodzakelijk. De agenten boden de man vervolgens later aan om hem weer thuis te brengen. Maar dat wilde de man kennelijk niet, zo bleek uit zijn woorden. Onder de mededeling dat hij een strafbaar feit zou plegen verliet hij uiteindelijk dan toch het bureau, de daad even later bij het woord voegend.

Schadevergoeding
De man toonde zich bereid de schade te vergoeden, zo gaf hij later in zijn verklaring aan. `Als ik het heb gedaan', verder wilde hij er niets over zeggen. In overleg met justitie werd hem een dagvaarding uitgereikt. Binnenkort mag hij zich voor de rechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---