Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, disndag 4 mei 2004.

Den Helder 04-05-2004 - 15.30 uur

Snelheidscontroles

Den Helder, maandag 3 mei 2004.

De politie heeft vandaag op drie verschillende locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Torplaan werd in de ochtend gecontroleerd. Van de 45 passanten reden er daar 2 sneller dan de toegestane 50 km/u. Later in de ochtend verplaatste de controle zich naar de Zanddijk waar 40 automobilisten de Laserpatrol passeerden. Hier reden er 9 sneller dan 50 km/u. De controle aan de Zanddijk is vorige week door de politie aangekondigd. Hier werd ook de hoogste snelheid gemeten: 82 km/u. Aan het eind van de middag werd de Laserpatrol nog toegepast op de Doggersvaart waar 60 passenten langs kwamen. Hiervan reed 10% sneller dan 50 km/u. Alle 17 bestuurders werden staande gehouden en kregen een bon.

Bekeuringen

Wieringerwerf, maandag 3 mei 2004.

Tijdens controles van het verkeer op diverse plaatsen rond Wieringerwerf, ondermeer op de Terpweg, schreven twee agenten overdag in totaal 9 bonnen uit. 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat ze de verplichte autogordel niet droegen, 3 overtraden de maximum snelheid en 1 kreeg een bekeuring wegens het overschrijden van een doorgetrokken streep.

Man gaat door sloten om aan politie te ontkomen

Sint Maarten, maandag 3 mei 2004.

Omstreeks 21.00 uur wilden agenten op de Westfriese Zeedijk een automobilist controleren omdat hij niet handsfree zat te bellen. Zij gaven een stopteken, waaraan de bestuurder voldeed. Vervolgens zagen ze dat de man uitstapte en wegrende een bollenland in. Hierbij liet hij zijn auto achter. Deze rolde achteruit de weg over waardoor er gevaar voor het overige verkeer ontstond. Eén van de agenten kon de auto tegenhouden voordat deze tegen andere autos zou botsen. De andere agent ging te voet achter de verdachte aan. De man liep c.q. zwom door enkele sloten om aan de agent te ontkomen. Inmiddels was de andere agent in de auto gestapt en hij zag kans de vluchtende man te achterhalen en aan te houden. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en werd ingesloten. Het bleek te gaan om een 48-jarige Pool zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zijn auto was voorzien van valse kentekenplaten. Het voertuig had drie jaar geleden al gesloopt moeten zijn. De man is overgenomen door de Vreemdelingendienst die een onderzoek naar zijn verblijfstitel instelt.

Ruzie tussen broers

Den Helder, maandag 3 mei 2004.

In het centrum heeft de politie omstreeks 20.30 uur een 21-jarige man aangehouden nadat hij een heftige ruzie had gehad met zijn 23-jarige broer in hun ouderlijke woning. De ouders waren niet thuis. De verdachte had zijn oudere broer bedreigd met een mes en zijn boot en fiets vernield. Hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en werd voor de nacht ingesloten.

Drankrijder

Den Helder, dinsdag 4 mei 2004.
Omstreeks 00.40 uur controleerden agenten op de Hoogstraat een 41-jarige automobilist uit Den Helder op drankgebruik. De man blies aan het bureau 441 ug/l en krijgt een proces-verbaal.