Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Land en tuinbouw is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

04-05-2004

Actiedreiging op golfbaan Burg Golf

Greenkeepers in dienst van golfclubs en dienstverlenende bedrijven vallen onder de cao hoveniers. Het bedrijf Burg Golf negeert deze cao-bepaling. John Koudijs, vakgroepbestuurder voor CNV Land- en tuinbouw: Wij zijn het beu. Na ruim een half jaar gesprekken voeren is de maat voor onze leden vol. Er is een ultimatieve brief de deur uitgegaan. Tot 12 mei heeft het bedrijf de tijd om tot inkeer te komen, anders volgen er acties.

Een alerte greenkeeper, lid van CNV Land- en tuinbouw, klopte begin dit jaar op de deur van de bond met een loonvraag. Koudijs: Vrij snel werd duidelijk dat deze man werd onderbetaald. Werknemers krijgen tussen de tweehonderd en driehonderd euro te weinig per maand. Verder bleek het bedrijf ook geen sociale premies af te dragen aan fondsen, zoals bijvoorbeeld het pensioenfonds. Na meerdere gesprekken met Burg Golf leek het bedrijf bereid de zaken op te lossen. De oplossing was het voltallig personeel onder te brengen bij een ander bedrijf, dat wel bereid was de cao-lonen te betalen. Die overname ging uiteindelijk niet door.
Na het afketsen van de overname, weigerde Burg Golf vervolgens opnieuw de cao-lonen toe te passen. En was de maat voor het personeel vol. Bijna alle greenkeepers van Burg Golf (25) zijn georganiseerd.

Het bedrijf heeft vestigingen in: Zoetermeer, Purmerend, Wijchen, Sint Nicolaasga en Den Bosch.

Nadere inlichtingen:

John Koudijs
010 - 455 00 50
Nancy Abelskamp
030 - 6348 242