Persbericht...Persbericht....

OPROEP TOT AKTIE "VIER 5 MEI?"

M E N A......…!
"Sta jij wel eens stil bij vrijheid? Vrijheid is niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend. Op 4 Mei herdenken we onze oorlogsslachtoffers. Op 5 Mei vieren we onze vrijheid. Vrijheid vraagt jou(w), verantwoordelijkheid". (Nederlandse Campagnetekst 4 en 5 Mei)

Bovenstaand is een lopende campagnespot voor Nederlanders. Op 4 Mei hangen de Nederlandse vlaggen door heel Nederland halfstok om haar oorlogsslachtoffers te herdenken. Op 5 Mei viert Nederland haar vrijheid en gaan de vlaggen in top. Op 4 Mei Molukse vlag ook halfstok Nederland herdenkt haar oorlogsslachtoffers van toen, waaronder de geallieerden die hun leven hadden gegeven voor de vrijheid van Nederland. Wij herdenken onze oorlogsslachtoffers van toen, waaronder onze vaders en opa's die ook hun leven hadden gegeven voor Nederland. Ook herdenken wij onze oorlogsslachtoffers van nu, want momenteel worden onze mensen op de Molukken met uitroeiing bedreigd. Laten wij Molukkers massaal op 4 Mei dan ook de Molukse vlag halfstok hangen. Let wel 5 Mei Molukse vlag nog steeds halfstok 5 mei viert Nederland haar bevrijding en zal de Nederlandse vlag aan top wapperen.

Laat de Molukse vlag halfstok hangen. Zo geven wij aan dat ons vaderland nog steeds bezet is, er nog steeds oorlog is en er nog steeds doden vallen. Zo laten we weten, dat terwijl Nederland haar bevrijding viert, Maluku nog steeds strijdt voor haar bevrijding. DOE MASSAAL MEE AAN DEZE AKTIE !

We doen daarom een oproep aan alle Molukse wijken, stichtingen, organisaties etc. etc. om massaal aan deze actie mee te doen. Op deze manier willen we de ware kritieke situatie en de oorlog in Maluku ons Tanah-Air bij het Nederlandse volk onder de aandacht brengen. Print of email deze oproep door aan anderen.

Sinds 25 Apri j.l. lonze nationale feestdag is het Indonesische leger en de Laskar Jihad een oorlogsoffensief tegen onze mensen in de Tanah-Air begonnen. De berichten die vandaar komen zijn alarmerend: dag en nacht worden onze mensen in de tanah-air bestookt met mortieren, granaten en bommen; zelfs ziekenhuizen worden onder vuur genomen; onschuldige mensen worden meedogenloos geslagen,gemarteld,gestoken en gedood.Zo waren op 26 april o.a. een 11 maanden oude baby, een 4 jarige jongetje en een zwangere vrouw met meervoudge messteken bewerkt door de Indonesische militie. Foto's zullen wanneer men het vanaf Ambon naar ons toe kan zenden door ons verspreid worden! De afgelopen week zijn 4 extra Indonesische bataljons en 7000 Jihad strijders op Ambon gearriveerd. Het Molukse volk in de Tanah-Air(geboortegronden) staat op het punt om uitgemoord te worden. Wij moeten massaal iets doen. Wij beginnen met deze actie "vier 5 mei?"

.....M U R I A !
Front SIWA-LIMA Internationaal (Oosterwolde)
People Against Genocide (Leeuwarden)

Contactadres: Danny Turubassa tel/fax 0570-621258 of turubassa@hotmail