Politie Zaanstreek-waterland


14:00 03-MEI-04
LOC: PURMEREND, BOEIERSTRAAT

Jeugdige fietsendieven aangehouden

Een 15 en een 17-jarige jongen, beiden uit Purmerend, werden door de politie aangehouden op verdenking van fietsdiefstal. Surveillerende agenten zagen de jongens rondlopen bij de fietsenstalling van het NS station en observeerden hen. Zij hadden grote belangstelling voor de gestalde fietsen en bekeken diverse fietsen wat grondiger. Even later kwamen beide jongens met ieder een fiets uit de stalling, waarna zij werden aangehouden. Later bleek, dat zij die fietsen niet in die stalling hadden gestolen. Wel bekenden de jongens één van de fietsen, een zwarte opoefiets, ongeveer twee weken daarvoor bij een school te hebben gestolen. De andere fiets bleek eigendom van één van de verdachten te zijn. Van de gestolen fiets werd nog geen aangifte gedaan. De politie roept de eigenaar dan ook op dit alsnog te doen.


16:39 03-MEI-04
LOC: ZAANDAM, SYMON SPIERSWEG

Vermoedelijke oplichter actief

Afgelopen donderdagmiddag werd een 40-jarige Zaandijker op een parkeerplaats bij een bouwmarkt vermoedelijk opgelicht door een goed Nederlands sprekende man in een auto met een Duits kenteken. De man zei van een beurs een partij pannen- en messensets te hebben overgehouden, die hij tegen BTW prijs aan mensen wilde verkopen. De man kwam zeer betrouwbaar over bij de Zaandijker, waarna hij een pannenset en een messenset in een koffertje van de man kocht voor E 320. Hij kreeg keurig een bonnetje met een adres van een bedrijf in Duitsland. Eenmaal thuis bleken de pannen na contact met water al meteen te gaan roesten. Op internet waren niet de beloofde sites te vinden en het adres in Duitsland zou van een ander bedrijf zijn. Op internet staan berichten van soortgelijke verkopen in België en Duitsland. De politie onderzoekt of er sprake is van strafbare oplichting.


17:30 03-MEI-04
LOC: ZAANDIJK, WILHELMINASTRAAT

Voormalige woningen gekraakt

Twee woningen werden door een aantal krakers gekraakt. De kraakactie werd door de krakers zelf bij de politie gemeld. De woningen zijn eigendom van een naburig bedrijf en werden niet meer bewoond. Volgens de krakers is dat al langer dan een jaar zo, maar volgens het bedrijf niet. Er wordt nu onderzocht hoelang de woningen niet werden gebruikt. Tot dat daarover duidelijkheid is treedt de politie niet op tegen de krakers.


17:55 03-MEI-04
LOC: WORMERVEER, ZAANWEG

Man aangehouden voor belediging na verkeersovertreding

Een 33-jarige automobilist uit Assendelft begon agenten meteen uit te schelden, nadat hij voor een verkeersovertreding was staande gehouden. De man werd daarop meteen aangehouden. Daarbij verzette de hij zich zodanig, dat hij in de boeien moest worden geslagen. De man werd staande gehouden omdat de agenten hadden gezien, dat hij in zijn auto aan het bellen was en daarbij geen gebruikt maakte van een hands-freeset. Na verhoor op het bureau werd de man weer in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt een proces-verbaal wegens belediging en niet hands-free bellen opgemaakt.


12:13 04-MEI-04
LOC: OOSTZAAN, KLAVERWEIDE

Veelpleger aangehouden wegens winkeldiefstal

Een 52-jarige man uit Assendelft werd door een Amsterdamse politieagent aangehouden wegens winkeldiefstal. De agent was in zijn vrije tijd in een supermarkt en zag de man een blikje bier en een tube tandpasta wegnemen. Hij rekende dit niet bij de kassa af. Omdat de man als veelpleger bij de politie bekend is, werd hij in verzekering gesteld en zal hij voor de officier van justitie worden geleid.


---- --