Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 mei 2004


onderwerp: peuter zwaar gewond na omvallen kast.


Een driejarige peuter uit Eibergen is vanmiddag zwaar gewond geraakt bij een ongeval in een bouwmarkt aan de Kiefte in zijn woonplaats. Hij is met een Duitse trauma-helikopter naar een ziekenhuis in Enschede vervoerd.


Het kind was omstreeks 13.15 uur met zijn moeder en 6 jarig broertje in de bouwmarkt. Kennelijk zijn de twee kinderen even aan de aandacht van de moeder ontsnapt en in een houten kast met hang- en sluitwerkmaterialen geklommen. Deze is ongevallen waarbij het oudste kind nog op tijd kon wegkomen, het slachtoffertje kwam er onder terecht.


De moeder en een nog onbekende vrouw hebben de kast opgetild en de peuter bevrijd. Gewaarschuwd ambulancepersoneel heeft het slachtoffertje gestabiliseerd tot de komst van een Duitse traumahelikopter. Deze heeft het kindje overgebracht naar het Medisch Spectrum in Enschede.


Inmiddels waren medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp ter plaatse gevraagd voor de opvang van de getuigen en de personeelsleden van de bouwmarkt. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en deze verricht een verder onderzoek.


De politie zoekt nog contact met de vrouw die geholpen heeft de kast van het kindje te tillen en mogelijke andere getuigen.


Einde bericht


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --