3 e persbericht van dinsdag 4 mei 2004

Eindhoven 04-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding na vernieling

Dinsdagmiddag om 12.05 uur is op het Kastelenplein een 15-jarige Eindhovenaar aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht, maandagavond omstreeks 21.35 uur op de Sterkenburg, met drie, eerder aangehouden verdachten, de ruiten van een lijnbus te hebben vernield. Uit het onderzoek blijkt dat de vier verdachten ieder een handvol grind naar de bus hebben gegooid. Zij hadden niet de bedoeling om de ruiten te vernielen. De verdachten zijn voor nader onderzoek inverzekering gesteld.

Best: Meisje vermist

Sinds zondag 25 april wordt de 14-jarige Elvira Dix uit Best vermist. Het meisje is zondagavond rond 18.20 uur in Eindhoven op de trein naar Best gestapt. Daar is ze echter nooit aangekomen. Elvira is ongeveer
1.52 meter lang, ze heeft een normaal postuur, een blanke huidskleur, blauwe ogen en ze draagt een bril. Haar haren, die ze meestal in een staart draagt, zijn in een roodtint geverfd. Op de dag van haar verdwijning droeg ze een wit T-shirt, een lichtblauw jasje, een licht gestreepte broek met pofpijpen en bruine laklaarsjes met blokhakken. Elvira had een blauwe rugzak bij zich, een plastic tas met daarin een babypop en een zwart handtasje. De politie zoekt getuigen die iets meer kunnen vertellen over de verblijfplaats van Elvira of haar recentelijk gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie van de afdeling Best via 0900-8844.