Politie Gelderland-Midden

Ede - gepeperde rekening leidde tot handgemeen

Publicatiedatum: 04-05-2004

Een conflict tussen een werkgever en een ex-werknemer over een gepeperde rekening van gemaakte telefoonkosten. Het leidde eind vorig jaar tot een handgemeen tussen een 38-jarige Lunterenaar en een 21-jarige man uit Scherpenzeel. De gevolgen: een vernielde auto, een aanhouding en, uiteindelijk een proces-verbaal en een dagvaarding voor de Lunterenaar.

November 2003. De Scherpenzeler bezoekt zijn voormalige werkgever in het bedrijf dat in Ede gevestigd is. Opheldering over een rekening van enkele honderden euro's aan telefoonkosten, dat is het doel van het bezoek. Maar er ontstaat ruzie tussen de Scherpenzeler en zijn ex-baas. Het ene woord tegen het andere en de emoties lopen hoog op. Zo hoog dat, volgens de verklaringen van de Scherpenzeler, zijn ex-baas klappen uitdeelt. De Scherpenzeler vlucht de zaak uit en verschanst zich in zijn auto. Van de zenuwen weet hij de wagen niet aan de praat te krijgen. De Lunterenaar, kennelijk nog steeds boos, neemt een vloerentrekker in de hand en deelt enkele rake klappen uit, waarbij de auto schade oploopt. De Scherpenzeler slaagt er alsnog in weg te komen en waarschuwt de politie. Na het aanhoren van diens relaas begeven de agenten zich naar het bedrijf van de Lunterenaar, die vervolgens wordt aangehouden als verdachte.

Matsen
`Ik wilde hem uiteindelijk nog matsen' luidde de verklaring van de Lunterenaar, nadat die de rekening van het telefoonbedrijf gepresenteerd kreeg. Ruim 300 euro in verband met verstuurde sms-berichten vanuit het buitenland, gemaakt met de door het bedrijf verstrekte telefoon. Daar zou hij een paar tientjes vanaf hebben gedaan, maar zijn ex-werknemer was het er desondanks niet mee eens, zo luidde het verweer van de verdachte. En een handgemeen en een vernieling hadden niet eens plaatsgevonden, aldus het relaas van de Lunterenaar. De man is na verhoor in vrijheid gesteld en kreeg in overleg met justitie een dagvaarding uitgereikt. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---