Politie IJsselland

Om de informatie naar burgers toe te verbeteren wordt met ingang van deze week aan iedereen die aangifte doet van een strafbaar feit een map uitgereikt. Bij deze map wordt een kopie van de aangifte gevoegd. De politie wil hiermee ook onder andere de hulp die het Bureau Slachtofferhulp kan bieden en de mogelijkheid van schadebemiddeling onder de aandacht brengen.

In de handige A4 map staat veel informatie over wat er vervolgens gebeurt met een aangifte. Ook staan er in de map belangrijke adviezen over vervolg stappen en preventie vermeld en kan het slachtoffer belangrijke telefoonnummers en adressen snel terugvinden. De aangever heeft hiermee alle informatie overzichtelijk bij elkaar. De kleurige blauwe map kan verder gebruikt worden om alle relevante papieren, zoals rekeningen of schaderapporten, die betrekking hebben op de aangifte op te bergen.

Slachtofferinformatie
Bij het uitreiken van de map wordt door de politiemedewerker uitgelegd wat er met de aangifte gebeurt en wat de politie eventueel nog verder voor de aangever kan betekenen. Ook wordt aangegeven dat zodra er aanknopingspunten blijken te zijn om een onderzoek te starten het slachtoffer daarvan op de hoogte wordt gebracht. Daarnaast wordt er onder andere uitleg gegeven over de bereikbaarheid van het Loket Slachtofferinformatie IJsselland en het bureau Slachtofferhulp.

Aangifte doen
De burger kan persoonlijk of telefonisch terecht bij het politiebureau voor het doen van een melding of aangifte. Verder kunnen slachtoffers inmiddels ook via internet aangifte doen. (www.politie.nl/ijsselland).

Een aangifte is voor de politie het begin van het opsporingsproces. Daarnaast haalt de politie veel informatie uit meldingen en aangiften uit haar werkgebied. Hiermee analyseert de politie de veiligheidsproblemen in haar gebied en kan waar nodig haar aanpak hierop bijstellen.

---




Politie IJsselland