SCA

SCA investeert 60 miljoen euro in technologie Hoogezand


- Persbericht -

Deel productie naar Slowakije, nieuwe investeringen in Nederland: SCA investeert 60 miljoen euro in technologie Hoogezand

Hoogezand, dinsdag 4 mei 2004 - SCA, de wereldwijde producent van onder meer Libresse, Edet en Libero, heeft vandaag bekend gemaakt 60 miljoen euro te zullen investeren in het verder uitbreiden en vernieuwen van de technologie in haar fabriek in Hoogezand. Tegelijkertijd heeft het bedrijf bekend gemaakt de komende twee jaar een tweetal productielijnen naar haar bestaande fabriek in Slowakije te verhuizen, omdat de concurrerende markt van damesverbanden om kostenefficiëntie vraagt. In juni opent het bedrijf een nieuwe productielijn in Hoogezand voor incontinentieproducten.

'De combinatie van enerzijds productie onderbrengen in andere landen en anderzijds fors investeren in de technologie van onze fabriek in Hoogezand is ons niet vreemd,' aldus Bert-Jan Bruning, plant manager van SCA Hoogezand. 'Dat is volkomen in lijn met onze 'product life cycle'. Productielijnen in onze fabriek in Hoogezand draaien gemiddeld zo'n 10 jaar mee. Daarna starten we weer nieuwe, technologisch hoogwaardige lijnen in Nederland. Zo blijven wij innovatief.'

De verhuizing van de productielijnen naar Slowakije gaat niet gepaard met ontslagen. Alle honderd betrokken medewerkers worden overgeplaatst naar de andere snel groeiende productieafdelingen in Hoogezand.

Nieuwe productielijn opent op 23 juni
Op woensdag 23 juni aanstaande zal in Hoogezand de nieuwe productielijn worden geopend door staatssecretaris van Economische Zaken Karien van Gennip. De fabriek in Hoogezand is de afgelopen jaren van 500 naar 800 medewerkers gegroeid en vervult een cruciale rol voor de Groningse werkgelegenheid en het investeringsklimaat aldaar.

Jan Aström, de CEO van SCA, zal voor de opening en de komst van de staatssecretaris en andere hoogwaardigheidsbekleders zelf ook naar Nederland komen.

Over SCA
SCA is een internationaal papierbedrijf dat absorberende, hygiënische producten, verpakkingsmateriaal en papier vervaardigt voor consumenten, instituten, de industrie en de retail markt. De omzet over 2003 bedroeg 9,4 miljard euro. Begin 2004 had SCA ruim 46.000 werknemers in dienst, verdeeld over 40 landen. SCA heeft beursnoteringen in Stockholm en Londen. Voor meer informatie over de SCA Groep zie www.sca.com.