Praktijkonderzoek Veehouderij

Praktijkonderzoek neemt nieuw Melkveebedrijf Waiboerhoeve in gebruik

Vorig jaar mei 2003 ging de eerste schep de grond in voor een nieuw proefbedrijf voor melkvee. Op 3 mei is door Pim Brascamp (Directeur Wetenschap van de Animal Sciences Group van Wageningen UR) en Douwe Schuhmacher (hoofd Praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group) de eerste koe in het nieuwe melkveebedrijf van het Praktijkonderzoek gebracht.

Het Praktijkonderzoek van de Animal Sciences Group van Wageningen UR heeft in Lelystad een nieuwe melkveestal laten bouwen. Deze stal is een samenvoeging van twee bedrijven: het Voermelkbedrijf met 160 melkkoeien en het proefbedrijf Hoorn (voormalig proefbedrijf van voormalig ID-Lelystad) met 350 melkkoeien. Het nieuwe melkveebedrijf biedt huisvesting voor 400 melkkoeien en 100 stuks jongvee. De 400 melkkoeien worden ingezet bij onderzoek op deelterreinen van de melkveehouderij, zoals voeding, huisvesting, diergezondheid, melkwinning, etc..
De stal valt op vanwege een afwijkende dakconstructie, te weten een serredak. Dergelijke dakconstructies zijn goedkoper in vergelijking met gangbare dakconstructies. In de stal zijn ook een aantal noviteiten opgenomen, zoals verschillende typen vloeren waaronder rubber en geprofileerde betonnen vloeren.
Kortom een stal waar het Praktijkonderzoek de toekomst mee in kan.


---

© Praktijkonderzoek - Animal Sciences Group - Wageningen UR. Laatst bijgewerkt: 04-05-2004 13:36.
Mail vragen en opmerkingen over de Praktijkonderzoek Website naar: webmaster.po.asg@wur.nl