Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester A.A. van der Most-de Ridder
1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 20 april 2004. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten met inachtneming van een toevoeging (marktconform) in punt 2 De Roode (niet openbaar).

2. Advies commissie bezwaarschriften inzake een vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet. Toelichting:
Conform het advies van de commissie had aan de afgegeven vergunning ingevolge de Drank- en Horecawet een voorschrift of beperking moeten worden opgenomen met betrekking tot de in de inrichting te houden bijeenkomsten van persoonlijke aard, zoals bruiloften en partijen. Ambtelijk advies:
Conform het advies van de commissie het bezwaarschrift gegrond verklaren en aan de afgegeven vergunning alsnog een voorwaarde verbinden met betrekking tot de in de inrichting te houden bijeenkomsten van persoonlijke aard, zoals bruiloften en partijen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Kosten vreemdelingenloket De Ronde Venen. Toelichting:
Door de gemeente De Ronde Venen is een kostenverdeling gemaakt voor de uitvoering van de frontofficetaken vreemdelingen voor de gemeente Abcoude. Voor 2004 wordt uitgegaan van 1,5 uur personele inzet (kosten 42,-) per ingediende aanvraag voor een verblijfsvergunning. Ambtelijk advies:
Kosten inhuur personeel De Ronde Venen ten laste brengen van inhuur derden. Vanaf 2005 in begroting structureel 2500,- opnemen voor kosten vreemdelingenloket De Ronde Venen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

4. Benoeming leden stembureau.
Ambtelijk advies:
De bezetting van de stembureaus voor de verkiezingen van 10 juni 2004 van het Europees Parlement vast te stellen volgens bijgaand conceptbesluit. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

5. Ambulancezorg.
Toelichting:
Van de spoedeisende ambulanceritten die de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht in 2003 in Abcoude verzorgd heeft, heeft in de eerste helft van 2003 9,1% en in de tweede helft 8,3% de maximale aanrijtijd overschreden. Het gemiddelde overschrijdingspercentage in het verzorgingsgebied van de RAVU is in 2003 5,9%.
Vanaf 2005 stelt het ministerie van VWS extra geld beschikbaar voor de ambulancezorg en wordt structurele verbetering van de dekking van het verzorgingsgebeid van de RAVU verwacht. Ambtelijk advies:
Kennisnemen van de rapportage van de Regionale Ambulancevoorziening Utrecht. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. RAVU schriftelijk verzoeken om de oorzaken van overschrijding van de aanrijtijden aan te geven.


6. Vergunning overbrenging explosieven.
Toelichting:
Voor de opnamen van een aflevering van de televisieserie Spangen, is ingevolge de wet explosieven voor civiel gebruik een vergunning aangevraagd voor het ontsteken van explosieven. Het college gaat na of er specifieke beveiligingseisen gelden, of de degene voor wie de explosieven bestemd zijn houder is van een erkenning als bedoeld in de genoemde wet. In overleg met de Afdeling Bijzondere wetten van de politie wordt geadviseerd dat er geen specifieke beveiligingseisen nodig zijn. De aanvrager heeft bij de aanvraag een erkenning overlegd, de vergunning kan derhalve worden verleend. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen voor activiteiten conform bijgevoegd schietplan voor de locatie Bentinckstraat 5 te Abcoude op 28 april 2004.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Conceptontwerpbestemmingsplan 2e partiële herziening Meerlanden/De weert Zuid (3e brug). Toelichting:
In verband met de vernietiging van het vorige bestemmingsplan voor de 3e brug is een nieuw conceptplan opgesteld. Omdat door de aanleg van de 3e brug de verkeersstromen anders gaan verlopen, heeft dat consequenties voor het verkeerslawaai. Die consequenties zijn inzichtelijke gemaakt in het rapport Geluidskaart hoofdwegen Abcoude/Effecten Beleidsplan Verkeer en Vervoer. Het plan wordt in de inspraak gebracht en zal worden toegezonden aan vooroverlegpartners. Ambtelijk advies:
Conceptontwerpbestemmingsplan in de inspraak brengen en wettelijk vooroverleg starten. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Aandacht zal worden geschonken aan de problematiek van de bereikbaarheid voor hulpverleningsdiensten.

2. Kredietaanvraag doseersluis.
Toelichting:
Bij het vaststellen van het Beleidsplan Verkeer en Vervoer is besloten tot aanleg van een doseersluis in de Nieuwe Amsterdamseweg tussen het Ruwelspad en de gemeentegrens met Amsterdam-Zuidoost. Deze doseersluis werkt in de avondspits en is bedoeld om het sluipverkeer van Amsterdam-Zuidoost naar de snelweg te weren.
Ambtelijk advies:

- Instemmen met de in het raadsvoorstel omschreven aanleg van de doseersluis.
- De raad voor te stellen een krediet van 180.000,00 te voteren voor de aanleg van de doseersluis.
- De raad voor te stellen dit krediet te dekken uit het Fonds Bovenwijkse Voorzieningen. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten. Ten behoeve van de raad zal de onlosmakelijke samenhang tussen de doseersluis en de derde brug inzichtelijk worden gemaakt. Aandacht wordt gevraagd voor het in beeld brengen van de structurele onderhoudskosten. PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik
PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 4 mei 2004. De secretaris, de burgemeester,
---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 27 april 2004
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Aanvraag bouwvergunning renoveren boerderij/gedeeltelijk veranderen en vernieuwen woonhuis, Voetangelweg 9A, Abcoude.
Ambtelijk advies:
Bouwvergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Vrijstelling voor het gebruik van de benedenverdieping van een woning als praktijkruimte voor yogalessen.
Toelichting:
Het verzoek om vrijstelling te verlenen voor het gebruik van de benedenverdieping van een woning ten behoeve van yogalessen heeft gedurende de periode van 19 maart tot en met 15 april 2004 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn er geen zienswijzen kenbaar gemaakt tegen het voornemen van de gemeente om een vrijstelling te verlenen. Aan het college wordt voorgesteld een vrijstelling voor het wijzigen van het gebruik van de benedenverdieping van een woning te verlenen ten behoeve van yogalessen.
Ambtelijk advies:
Voorgesteld wordt de vrijstelling voor het gebruik van de benedenverdieping van een woning ten behoeve van yogalessen te verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 22-4-2004:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---