Gemeente Wassenaar

Besluit zwembad voor de zomer
04-05-2004

Volgens planning neemt het gemeentebestuur voor de zomervakantie een principebesluit over de nieuwe locatie voor de bouw van een zwembad en de bouw van woningen op de plek van het oude zwembad aan de Zanderijlaan. Dit besluit valt na afronding van diverse gespreksrondes met klankbordgroepen.

Om de plannen van de grond te krijgen heeft de gemeente meerdere malen om de tafel gezeten met belanghebbenden uit de omgeving. Naar aanleiding hiervan is geconstateerd dat de exacte invulling van de locatie nadere uitwerking behoeft. Hiertoe heeft het College een architectenbureau in de arm genomen die een beeld moeten gaan geven van wat men kan verwachten op de locaties.

Het concept voor de invulling van het schoolsportterrein wordt in de tweede helft van mei aan de belanghebbenden voorgelegd. Dat zijn de klankbordgroep omwonenden Zanderijlaan, klankbordgroep gebruikers zwembad en de Vrienden van Wassenaar. Het College verwerkt vervolgens de reacties van de belanghebbenden. Publicatie volgt zodra het voorstel aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Het voorstel wordt op 1 juni a.s in verschillende raadscommissies besproken. Een definitief besluit om te bouwen zal volgens planning plaatsvinden in de gemeenteraad van 28 juni. De gemeente acht het van groot belang om een verantwoord, onderling samenhangend bebouwingsvoorstel te presenteren waarin alle partijen zich herkennen.