Ingezonden persbericht


MAXDATA optimaliseert flexibiliteit en beschikbaarheid producten

Vaste prijzen, optimale beschikbaarheid en snelle levertijd ondersteunen MAXDATA-distributeurs en -resellers

Etten-Leur, 4 mei 2004 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, breidt zijn leveringsprogramma uit met twee nieuwe opties. Voortaan kunnen resellers kiezen uit drie opties: MAX.SELECT voor de levering van standaardgeconfigureerde systemen, standaard-BTO voor standaardgeconfigureerde systemen met een aantal persoonlijke aanpassingsmogelijkheden, en full-BTO voor volledig Built-to-Order-systemen. Met deze nieuwe opzet biedt MAXDATA resellers een compleet aanbod van mogelijkheden om hun klanten zo gericht mogelijk te kunnen helpen.

Binnen MAX.SELECT worden per productgroep (notebooks, pc's en PLATINUM-servers) de vier meest bestelde configuraties van het totaalassortiment uit voorraad aangeboden. Groot voordeel hiervan is, dat resellers snel standaard-MAXDATA-systemen kunnen aanbieden tegen vaststaande prijzen. Hierdoor zijn bestellingen snel en eenvoudig af te handelen en direct of binnen één werkdag af te leveren. De aangeboden systemen binnen MAX.SELECT worden door MAXDATA per kwartaal bepaald op basis van de verkoopcijfers. Het voordeel van dit selectiesysteem is, dat resellers in een oogopslag kunnen zien welke systemen op dat moment het beste verkopen. Hiermee kunnen MAXDATA-partners hun voorraadrisico minimaliseren.

Naast de introductie van MAX.SELECT biedt MAXDATA een extra optie binnen het Built-to-Order-programma. Het bestaande full-BTO-leveringsconcept wordt uitgebreid met standaard-BTO, ook wel BTO light genoemd. Binnen standaard-BTO wordt gestart met een standaardconfiguratie waarbij een of enkele componenten snel en eenvoudig zijn aan te passen. Door de uitbreiding van de leveringsmogelijkheden bieden MAXDATA-resellers eindgebruikers volledige keuzevrijheid met minimale inspanningen en tegen een optimale prijs/kwaliteitsverhouding. Uiteraard worden alle systemen ondersteund door het uitgebreide serviceaanbod van MAXDATA.

Binnen het standaard-BTO-concept selecteert MAXDATA een groot aantal basisconfiguraties die nauw aansluiten op de behoeften in de markt. Deze standaardconfiguraties zijn op de website www.maxdata.nl te vinden. Deze standaardconfiguraties kunnen snel en eenvoudig worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de gebruiker. Deze flexibiliteit in de leveringsvormen en het gebruik van standaardcomponenten zorgen ervoor dat eindgebruikers tegen een zeer geringe meerprijs kunnen beschikken over een systeem op maat. Voor de gebruikers met specifieke wensen blijft de mogelijkheid om geheel zelf het gewenste systeem samen te stellen via full-BTO.

"Uit ervaring blijkt dat een groot aantal MAXDATA-klanten kiest voor bepaalde standaardconfiguraties", zegt Rob Burgerhoudt, Managing Director van MAXDATA Benelux. "Daarnaast is de markt veranderd. Om tegemoet te komen aan de behoefte van deze klanten en om onze partners optimaal te ondersteunen, hebben we ons leveringsprogramma uitgebreid. Klanten hebben nu de flexibiliteit en vrijheid om te kiezen voor een systeem op maat, een standaardsysteem of een standaardsysteem met aanpassingen. Doordat onze partners standaardsystemen snel en eenvoudig kunnen aanpassen, kunnen ze onze klanten snel en eenvoudig met minimale inspanning een maatsysteem bieden. Deze zijn vervolgens snel en tegen aantrekkelijke prijzen te leveren door onze partners."

###

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds de oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Built-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA behaalde in 2002 een omzet van bijna 635 miljoen euro. Het bedrijf heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:
MAXDATA Benelux B.V.
Emile Schmeits
Tel.: 076 - 50 39 245
E-mail: emile.schmeits@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Sabine Lakerveld
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: sabine@lvtpr.nl