Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid


Nagekomen politieberichten dinsdag 4 mei


Haaften- identiteit dode man zo goed als bekend

De politie denkt te weten wie de dode man is die op zaterdag 1 mei in de Waal ter hoogte van Haaften is aangetroffen. Het zou gaan om een man uit Duitsland die al enige tijd wordt vermist. De politie gaat vooralsnog niet uit van een misdrijf. Onderzoek aan het gebit van de man moet de identiteit definitief vaststellen. De sectie vond gisteren plaats.


Tiel- ongeval met letsel

Vanmiddag vond, rond 16.00 uur, op de Provincialeweg een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelbusje. De bestuurder van de personenauto raakte door deze aanrijding bekneld. De bestuurder is door de brandweer uit de auto bevrijd. De bestuurder is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Een inzittende van deze auto raakte licht gewond. De bestuurder van het busje liep geen letsel op. De toedracht tot dit ongeval wordt nog onderzocht. De traumahelikopter is ter plaatse geweest. De personalia van de betrokkenen zijn nog niet bekend.

Lienden- mannen aangehouden voor beroving
De politie hield gisteren een 28-jarige inwoner van Ede en vandaag een 27-jarige inwoner van Barneveld aan. Het tweetal wordt ervan verdacht op maandag 5 april een 62-jarige inwoner van Lienden van zijn geld te hebben beroofd. De man was aan het werk in zijn bedrijf aan de Rijndijk. Vermoedelijk zijn twee mannen het pand binnengegaan en eisten geld. Toen zij dit niet kregen ontstond een worsteling waarbij de 62-jarige man werd geslagen. Vervolgens werd de Liendenaar van zijn portemonnee beroofd en ging het tweetal er vandoor. De politie startte direct een onderzoek naar de beroving. Dit leidde tot de aanhoudingen van gisteren en vandaag. Het tweetal is inmiddels in verzekering gesteld.


Brenda van der Pal
Afdeling Communicatie
Tel: 06-53 22 01 57



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --