Ingezonden persbericht


Persbericht

ALMERE, 4 mei 2004

BAS en Samsung gaan samenwerking aan

Samsung, bekend van onder andere de geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, mobiele telefoons en flat tv's, heeft per 1 mei 2004 een distributieovereenkomst gesloten met BAS Computers voor de distributie van haar monitoren. Samsung, van oorsprong een Zuidkoreaanse onderneming, is 's werelds grootste producent van TFT en LCD schermen.

Een scherp assortiment

Beide partijen zien het distributieschap zeer positief . Voor BAS betekent het een waardevolle aanvulling op het al uitgebreide assortiment van topmerken. De monitoren van Samsung zijn in onafhankelijke tests al regelmatig uitgeroepen tot beste. In combinatie met de overige A-merken, heeft BAS een scherp assortiment weten op te bouwen voor de computer-resellers. "De wederzijdse drang naar optimalisatie in distributie heeft geleid tot commitment naar elkaar. Met name in het zogenaamde MKB kanaal is er veel vraag naar Samsung. Binnen het X2-programma, zal het bijdragen tot een nog groter succes," aldus Bart Scheltema de Heere, Commercieel Directeur van BAS Computers.

Einde Persbericht

Bijlage: Foto contractondertekening

Over BAS Computers:

BAS Computers is als distributeur van computers en hardware-componenten een gevestigde naam in de computerbranche. In de afgelopen acht jaar is BAS Computers uitgegroeid tot een professionele internationale organisatie met meer dan 100 medewerkers, waar de klant altijd centraal staat. Naast de 'one-stop-shopping' filosofie en het uitgebreide assortiment van hedendaagse topmerken, biedt BAS haar resellers meer dan een standaardpakket. Behalve voorraad, logistiek, kredietfaciliteiten, snelle RMA afhandeling, product- en marktinformatie, biedt BAS ook persoonlijk contact. De ervaren Account Managers staan dag en nacht klaar om alle vragen te beantwoorden en mee te denken om kansen voor resellers optimaal te benutten en te verzilveren. In 2002 werd BAS Computers door het Nederlandse vakblad Digitailing uitgeroepen tot ICT distributeur van het jaar. Sinds 1 januari 2003 is BAS Computers tevens actief in België met BAS Computers België. Per 1 april 2004 is het X2 programma actief.

Meer informatie over dit persbericht:

BAS Computers

Maikel van Dijk

T: +31 (0)36 5387 137

M: +31 (0)62 2215 883

E: m.dijk@bascomputers.nl

www.bascomputers.nl

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in 2003 een totale omzet van ¤ 29,7 miljard en een nettowinst van ¤ 4,1 miljard. Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie, flat panel displays en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is 's werelds grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD displays, CDMA mobiele telefoons, kleurenmonitoren, videorecorders, televisies, magnetrons en NAND flash memory. Samsung Electronics is opgebouwd uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecommunicatieproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Meer informatie over Samsung is te vinden op www.samsung.nl.