Nuon

Veertig windturbines leveren schone stroom voor 25 duizend huishoudens

Nuon opent zevende windmolenpark in Spanje

Amsterdam / Tardienta, Spanje, 4 mei 2004- Energie-onderneming Nuon heeft vandaag haar zevende windmolenpark geopend in Spanje: Santa Quiteria, gelegen in de regio Aragón (Noord-Spanje). Het windmolenpark, dat in acht maanden werd gebouwd, kostte ¬ 32 miljoen en heeft met veertig windturbines een vermogen van 36 MW. De officiële opening van het windpark werd verricht door José Ángel Biel Rivera, vice-president van Aragón.

Jaarlijks produceert het windpark Santa Quiteria circa 95 GWh schone elektriciteit en voegt dat toe aan het Spaanse elektriciteitsnet. Die hoeveelheid is voldoende voor de consumptie van ongeveer 25 duizend Spaanse huishoudens. Totaal beschikt Nuon nu in Spanje over 166 MW opgesteld windvermogen. Dat is goed voor de elektriciteitsvoorziening van ongeveer 125.000 Spaanse huishoudens.

Desarrolles Eólicos S.A. (DESA) - sinds 2001 honderd procent dochter van Nuon - ontwikkelt, bouwt en exploiteert de windprojecten van Nuon in Spanje. Naast het nieuwe windpark in Aragón (Noord-Spanje) runt DESA in totaal zes parken in de regio's Andalusië, Galicië en op Gran Canaria.

Coen de Ronde, director Business Development bij Nuon, zei in een reactie: "Voor de ontwikkeling en exploitatie van windparken heeft Spanje een gunstig klimaat. De wet- en regelgeving is commercieel interessant en de gevoerde industriepolitiek stabiel. Bovendien beschikt Spanje over uitstekende windomstandigheden. Dat maakt het voor Nuon aantrekkelijk om in dit land te investeren. Investeringen in Europese windparken zijn in lijn met het ondernemingsbeleid om de energievoorziening te verduurzamen."

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.