Gemeente Assen



Burgerjaarverslag: Assen ontvangt 70.000 inwoners

ASSEN, 4 mei 2004

Gemiddeld bezoekt elke Assenaar tenminste een keer per jaar het stadhuis. Bij de diverse balies in de centrale hal meldden zich vorig jaar opnieuw zo'n 70.000 mensen voor bijvoorbeeld een rijbewijs, bouwvergunning of uittreksel uit het bevolkingsregister. Dat blijkt uit het Burgerjaarverslag over 2003 dat donderdag verschijnt. In een bijeenkomst in het Drents Museum reikt burgemeester D. van As-Kleijwegt de eerste exemplaren uit aan een groep genodigden.

Het burgerjaarverslag is dit jaar op een nogal bijzondere wijze tot stand gekomen. Bij het schrijven is namelijk ook een aantal inwoners van de stad betrokken geweest.

Sinds de vernieuwing van het lokale bestuur in 2002 doet de burgemeester jaarlijks verslag aan haar burgers over dienstverlening en de mate waarin zij kunnen deelnemen aan gemeentelijk beleid. Er worden allerlei zaken 'op een rij gezet' die uitnodigen tot nieuwe actie. Zo meent een meerderheid van de burgers geen invloed op het beleid te kunnen uitoefenen. En die conclusie staat in schril contrast met de ambitie van de gemeente, aldus het burgerjaarverslag waarin ook aardige 'weetjes' zijn opgenomen. Zoals het gegeven dat vorig jaar op het stadhuis 45.000 poststukken zijn binnengekomen waar de gemeente er zelf 320.000 heeft verstuurd. Om maar iets te noemen.

Voor de presentatie van het burgerjaarverslag zijn dit jaar onder meer vertegenwoordigers uitgenodigd van de Senioren- en Gehandicaptenraad, Sportcommissie en Openbare en Provinciale Bibliotheek. De feestelijke presentatie vindt plaats in het Drents Museum.

Het document wordt vanaf 7 mei gratis beschikbaar gesteld aan geĂŻnteresseerden die in de hal van het stadhuis terechtkunnen. Ook via www.assen.nl is de tekst beschikbaar.