3 e persbericht van maandag 3 mei 2004

Eindhoven 03-05-2004 - Berichten uit de regio

Son: Aanhouding na niet opgeven naam

Op de Airbornestraat is zaterdagmiddag om 13.30 uur een 47-jarige automobilist uit Son aangehouden. De man had zijn personenauto op de Airbornestraat geparkeerd in strijd met het daar geldende parkeerverbod. Toen de politie de man wilde bekeuren gaf hij op duidelijke wijze aan dat hij het er niet mee eens was en somde even op wat de politie beter kon gaan doen dan hem te bekeuren. Toen hem naar zijn rij en kentekenbewijs werd gevraagd bleek hij dit niet te kunnen tonen. Toen hij vervolgens zijn naam niet wilde noemen is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na te zijn gehoord kon hij, voorzien van enkele bekeuringen, zijn weg vervolgen.

Eindhoven: Aanhouding verdachte inbraak

Op de Genneperweg is maandagmorgen om 11.20 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht op 15 april te hebben ingebroken in een bedrijf aan de Horsten waarbij een computer werd weggenomen. Een politiesurveillance zag diezelfde avond de verdachte op een bromfiets rijden en hield hem aan. De man wist echter te ontkomen waarbij een collega gewond raakte. De verdachte is voor onderzoek inverzekering gesteld.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole maandagmiddag op de Locatellistraat zijn zeven bestuurders bekeurd voor omdat zij harder reden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/u.