Politie Groningen

Persberichten dinsdag 4 mei 2004

Provincie Groningen 04-05-2004 -

Groningen: ongeval met jongetje (2)
Op het fietspad naast de Pleiadenlaan stak een 2-jarig jongetje maandagmiddag plotseling over en werd hij geraakt door een 56-jarige bromfietser uit Zuidhorn. Het jongetje is met onder andere schaafwonden voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: aanhouding voor belediging bij verkeerscontrole Een 25-jarige automobilist uit Groningen werd maandagmiddag aangehouden voor belediging van agenten op de Sumatralaan na een verkeerscontrole. De agenten zagen een radardetectorhouder op de voorruit van de auto en controleerden de automobilist. De man werkte niet echt mee met de controle en uitte beledigingen. In zijn auto werd een detector aangetroffen. Deze is in beslag genomen en proces-verbaal voor belediging opgemaakt.

Groningen: winkeldief moet zitten
Personeel van een warenhuis aan de Dierenriemstraat betrapte een 32-jarige man uit Groningen op het stelen van een portemonnee. Hij werd overgedragen aan de politie. Een proces-verbaal is opgemaakt. Op het bureau bleek tegen de man meerdere boeten open te staan. Ook had hij nog zeven dagen gevangenisstraf tegoed. Hij is overgedragen aan justitie.

Groningen: snelheidscontroles
Op de Groningerweg (N361) werd maandagochtend een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij 189 voertuigen werden gemeten. 31 reden sneller dan de limiet van 50 km. Hoogste snelheid 65 km per uur. Een 34-jarige automobilist uit Groningen stopte bij de radarauto en beledigde de controleur. Hij werd aangehouden en kreeg een schikkingsvoorstel van 220 euro. De man reed overigens niet te hard langs de controlepost. Op de ringweg, Beneluxweg (70 km), werd maandagochtend de snelheid van 1560 passerende voertuigen gemeten. 82 reden te snel en de hoogste snelheid was 109 km per uur.