Gemeente Assen


onder jongeren Print deze pagina

B&W wil sport stimuleren onder jongeren

ASSEN, 4 mei 2004

Het college van B&W stelt 18.000 euro beschikbaar om jongeren in het voortgezet onderwijs te stimuleren om te gaan sporten. Het geld is bedoeld voor de schoolperiodes 2003/04 en 2005/06. Voor elk schooljaar wordt maximaal 9000 euro gebruikt door het Dr. Nassau College (Quintus en Penta) en het AOC Terra.

Deze zogenaamde 'sportoriëntatie' wordt in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs aangeboden via de lessen lichamelijke opvoeding. De scholen willen op deze manier leerlingen stimuleren om te gaan sporten. Leerlingen die niet of weinig sporten krijgen zo de kans een gerichte keuze te maken voor een bepaalde sport of een bepaalde manier van sporten (zelfstandig, commercieel, bij een vereniging, in teamverband of individueel). Daarnaast kunnen leerlingen kennis maken met andere sporten dan die zij zelf beoefenen.

De extra sportstimulans voor jongeren is een uitvloeisel van het project 'Sportoriëntatie in het voortgezet onderwijs' waarin vakleerkrachten lichamelijke opvoeding en de gemeente nauw hebben samengewerkt.