Amsterdam Oud Zuid


Herdenkingsbijeenkomsten 4 mei

Ieder jaar vinden op 4 mei drie herdenkingsbijeenkomsten plaats in stadsdeel Amsterdam Oud Zuid om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

De plaatsen waar de herdenkingen plaatsvinden zijn:
1. In de Van Woustraat 149 om 20.00 uur bij de voormalige ijssalon Koco. Voorafgaand aan de herdenking begint om 19.30 uur op het van der Helstplein, een stille tocht naar de Van Woustraat. Wijkcentrum Ceintuur houdt een bijeenkomst. Wethouder Emile Jaensch van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid, en de voorzitter van de stadsdeelraad de heer Egbert de Vries houden een toespraak. Zij leggen gezamenlijk een krans neer met de aanwezige raadsleden. Informatie wijkcentrum Ceintuur: (020) 676 48 00 de heren Gersteling en Niehof.

2. Bij het monument aan de Amstelveenseweg (bij het hek ingang Vondelpark) om 19.30 uur houdt het wijkopbouwcentrum Vondelpark Concertgebouwbuurt een bijeenkomst met declamatie en muziek van Bach. Dhr. Igno Osterhaus, pastor van het bisdom te Haarlem draagt een gedicht voor. Wethouder Laurien van den Hoven van het stadsdeel Amsterdam Oud Zuid houdt namens het bestuur een toespraak en legt een krans neer. Informatie Wijkopbouwcentrum Vondelpark Concertgebouwbuurt: (020) 662 82 37 mw. van Bemmel en dhr. Achterkamp.

3. Bij het monument aan de Apollolaan, hoek Beethovenstraat om 19.40 uur houdt het 4 mei comité van Wijkopbouworgaan ZuidWest een bijeenkomst. Mr. O. von der Gablentz Oud-ambassadeur van Duitsland houdt een toespraak. F. Beuse brengt The Last Post ten gehore en twee minuten stilte om 20.00 uur, waarna gezamenlijk het eerste en zesde couplet van het Wilhelmus wordt gezongen. De heer Jan Coen Hellendoorn, voorzitter van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid en de stadsdeelsecretaris de heer Johan Boomgaardt, van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid leggen namens het bestuur een krans neer. Informatie Wijkopbouworgaan Zuid-West: (020) 662 03 89 mw. de Zorzi of (020) 662 79 49 de heer Siegenbeek van Heukelom.