Ingezonden persbericht

Fluke Networks nieuwe DTX CableAnalyzer vermindert
totale test -- en certificatietijd met 33%

DTX verbetert alle onderdelen van het test -- en certificatieproces voor Cat 5e/Class D, Cat 6/Class E, Class F en fiberoptische bekabeling, met ongeëvenaarde autotest-snelheden en de betrouwbaarheid van Level IV Accuracy.

EVERETT, Washington (Verenigde Staten) 5 mei 2004 -- Fluke Networks kondigt de nieuwe DTX CableAnalyzer Series aan, een reeks producten die installateurs een aanzienlijke tijdsbesparing opleveren bij het testen en certificeren van bekabelingssystemen, door de snelheid, accuratesse en de diagnostische vermogens van het testproces te verbeteren. DTX CableAnalyzers beschikken over een ongeëvenaard snelle Cat 6 Autotest-tijd van 12 seconden, 900MHz testbandbreedte, een acculevensduur van 12 uur en onovertroffen diagnostiek voor het oplossen van problemen. Deze krachtige testfunctionaliteit is volledig compatibel met de huidige standaarden voor Cat 5e en Cat 6 en met nieuwe bekabelingtechnologieën zoals Class F/Cat 7 en 10 Gigabit Ethernet. Superieure Level IV Accuracy garandeert dat de snelle testmethode resultaten oplevert waarop de gebruiker kan vertrouwen.

De Autotest-tijd van 12 seconden is drie keer zo snel als de testtijd van alle andere testers op markt. Met behulp van de krachtige ingebouwde diagnostiek kunnen de gebruikers twee maal zo snel problemen oplossen. Wanneer een link uitvalt, wijst de DTX precies de locatie van de fout aan en geeft een suggestie voor een correctieve handeling, zodat de technicus het probleem snel kan oplossen zonder dat hij een projectmanager hoeft te raadplegen. Dit bijzonder snelle diagnostische proces wordt gecombineerd met de extra veiligheid van Level IV Accuracy. Hiermee zijn de testers van de DTX CableAnalyzer Series de snelste, meest betrouwbare kabeltesters op de markt.

'DTX CableAnalyzers verhogen de productiviteit van de gebruiker onmiddellijk. De tijdsbesparingen per jaar bedragen 33% of meer,' aldus Hugo Draye, Fluke Networks Copper Products Marketing Manager. Alle onderdelen en kenmerken van de tester zijn ontworpen om het werk sneller gedaan te krijgen: van de installatie, tot het testen met recordsnelheid, het oplossen van problemen, tot rapportage aan de klant. "In gebruikelijke installaties bespaart de DTX de gebruiker maar liefs vier uur per project. Deze uitgespaarde tijd hoef je alleen maar te vermenigvuldigen met het uurtarief om te zien dat de terugverdientijd van een nieuwe DTX een kwestie van maanden is. Daarna levert de DTX direct rendement op,' aldus Draye.

Voor de DTX serie zijn optionele multimode en singlemode fiber testmodules beschikbaar. Deze fiber testmodules kunnen op de unit aangesloten blijven tijdens het testen van koperen verbindingen. Hierdoor kan bekabeling van fiber of koper direct worden getest zonder dat de adapters hoeven te worden verwisseld; dit bespaart installatietijd tijdens het certificeren van tests die zowel op koper als fiber van toepassing zijn. De fiber Autotest is een voorbeeld van de efficiency van de DTX en levert certificering die aan de standaarden voldoet door twee fibers te testen, beide op twee golflengtes. Hierbij worden zowel de lengte berekend als goed/fout status bepaald. Dit alles gebeurt in ongeveer 12 seconden. Dit is vijf keer sneller dan alternatieve methoden. DTX fiber modules beschikken eveneens over een geïntegreerde visuele foutlocator (VFL) voor het oplossen van eenvoudige problemen met links.

DTX CableAnalyzers zijn de enige verkrijgbare kabeltestproducten die zijn ontworpen, gebouwd en getest om te voldoen aan de Level IV Accuracy. Tot dusver ontworpen testers voldoen slechts aan een accuratesse van Level III. De zwaardere accuratessespecificatie van Level IV is voorgesteld in ISO/IEC (internationale standaarden) voor het testen van Class F links tot 600 MHz. DTX testers overtreffen deze nieuwe specificatie en garanderen een grotere betrouwbaarheid van resultaten over het volledige frequentiespectrum.

Het topmodel, de DTX-1800 CableAnalyzer, werkt op 900MHz. Hiermee is dit testinstrument geschikt voor moderne kabelinstallaties en voor nieuwe netwerktechnologieën die zich aandienen.

Modellen

De voornaamste DTX CableAnalyzer modellen zijn de DTX-1800 en de DTX-1200. Beide modellen beschikken over grote kleurendisplays, een acculevensduur van 12 uur, Level IV Accuracy en geavanceerde diagnostische functies. De DTX-1800 beschikt over een maximale bandbreedte van 900MHz en een Autotest van 12 seconden. De DTX-1200 ondersteunt testfunctionaliteit tot 350 MHz met een Cat 6 Autotest van 12 seconden. Optionele multimode en singlemode fiber modules zijn verkrijgbaar. Het is ook mogelijk alles-in-één DTX Copper/Fiber Certification Kits aan te schaffen, compleet met multimode en singlemode fiber modules.

Prijzen en beschikbaarheid

De aanbevolen Europese catalogusprijzen voor DTX CableAnalyzers beginnen bij ¤7.695 of £4.900, of Sfr11.695, of NKr61.699, of DKr57.405, of SKr70.500. Ze zijn direct leverbaar via distributeurs en vertegenwoordigers van Fluke Networks over de gehele wereld.

Over Fluke Networks

Fluke Networks biedt innovatieve oplossingen voor het testen, analyseren en controleren van bedrijfsnetwerken en telecommunicatienetwerken en de installatie en certificatie van het fiber en het koper dat de fundamenten van deze netwerken vormt. De uitgebreide reeks Network SuperVision Solutions(TM) bieden netwerkinstallateurs, -eigenaren en -beheerders superieure visie, waarbij snelheid, accuratesse en gebruiksgemak worden gecombineerd om de netwerkprestaties te optimaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Everett, Washington (Verenigde Staten). Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 500 medewerkers in dienst en de producten worden in meer dan 50 landen gedistribueerd. Voor meer informatie bezoekt u de website van Fluke Networks op www.flukenetworks.com.

Voor meer informatie, neemt u contact op met:

Fluke Networks: Perscontacten

Joost Meeuwis Carl Mills

EMEA Marcom Manager +31(0)40-2110110

Fluke Networks +31(0)40-2651020

+44 (0)1923 281331 Carl@mills-advertising.com

joost.meeuwis@flukenetworks.com http://www.mills-advertising.com/

Met vriendelijke groet,

Ümran Üçal / Miss
Mills, Hughes & Partners
Tel: +31 - 40 - 2110110
Fax: + 31 - 40 - 2651020
Po Box 6310
5600 HH Eindhoven, The Netherlands
http://www.mills-advertising.com