Koninklijke Nederlandse Lawn Tennisbond
Postbus 107
1200 AC Hilversum
Tel: 035-6264100 Fax: 035-6240760
E-mail: knltb@knltb.nl
Homepage: www.knltb.nl



Amersfoort: 22 april 2004

TENNISTALENTEN IN ACTIE TIJDENS AA-DRINK JUNIOR TEAM TENNIS CUP

Van woensdag 5 tot en met vrijdag 7 mei staan de gravelbanen van tenniscentrum Health City in Vught voor de vijfde keer in het teken van de AA-Drink Junior Team Tennis Cup (JTTC). De beste Nederlandse tennistalenten tot en met 14 jaar maken tijdens dit unieke driedaagse evenement kennis met de speelwijze van de Davis Cup en Fed Cup.

Strijd om de eer én de Cup

De beste 32 jongens en 32 meisjes van Nederland worden door de KNLTB uitgenodigd om deel te nemen aan de AA-Drink JTTC. De talenten worden opgesteld in teams van vier personen die per regio (vijf) zijn samengesteld. Net als bij de Davis Cup en Fed Cup hebben alle teams een eigen captain, die ook tijdens de wedstrijden aanwijzingen mag geven. Op woensdag 5 mei en donderdag 6 mei worden de voorrondes gespeeld. Er wordt dan respectievelijk getennist vanaf 10.15 uur en 9.45 uur. Op vrijdag 7 mei is de finale van de AA-Drink JTTC. De wedstrijden beginnen dan om 8.45 uur. Naast de hoofdprijzen in de teamkampioenschappen is er ook een speciale regioprijs, die vorig jaar voor de derde keer gewonnen werd door regio Zuidwest. Op iedere speeldag spelen de teams vier enkelspelpartijen en één dubbelspelpartij. De uitslagen van de wedstrijden zijn dagelijks te vinden op www.knltb.nl. De toegang voor de AA-Drink JTTC is op alle dagen gratis.

Goede voorbereiding op wellicht professionele tenniscarrière

De AA-Drink JTTC is een goede gelegenheid om de jeugd kennis te laten maken met het spelen in teamverband. De talentvolle tennissers krijgen de kans om in teamverband door te groeien naar de internationale top. In het verleden nam Michaëlla Krajicek ook deel aan dit unieke jeugdevenement. Zij heeft inmiddels de overstap gemaakt naar het Nederlands Fed Cup Team. In 2003 won ze al de Junior Fed Cup en momenteel strijdt ze met het Nederlands Fed Cup Team in Athene om plaatsing voor een promotie / degradatie duel voor de Wereldgroep 2005.


******************************************