Ingezonden persbericht


e3f22af.jpg

P E R S B E R I C H T

Boottocht te combineren met diverse activiteiten

ONTDEK DE GELDERSE IJSSELSTREEK MET DE TOP CRUISE

Zutphen In de Achterhoek kan de toerist op verschillende manieren gebruik maken van de vele Toeristische Overstappunten (TOP s) die de streek rijk is. De TOP s in Almen, Gorssel en Zutphen zijn dit zomerseizoen op een wel heel bijzondere manier met elkaar in verbinding gebracht: een speciale boottocht, de IJssel TOP cruise, brengt de bezoeker van TOP naar TOP. Diverse arrangementen bieden bovendien veelzijdige mogelijkheden om de cruise te combineren met een fietstocht, (stads)wandeling of een bezoek aan een bezienswaardigheid. Uiteraard zijn er voldoende mogelijkheden voor de lunch en/of diner. Kortom: de IJssel TOP cruise biedt de bezoeker een complete dag uit in de IJsselstreek rondom Zutphen, Gorssel en Almen.

Wat houdt de boottocht in?

De IJssel TOP cruise is een boottocht over de IJssel van Zutphen naar Gorssel v.v. Deze tocht heeft plaats 30 juni, 7 juli en 4, 11 en 18 augustus 2004. De boot vaart meermalen per dag heen en weer en is uit te breiden met los te boeken onderdelen, zoals een stadswandeling door Zutphen onder begeleiding van een VVV-Stadsgids, koffie met iets lekkers, een lunch of diner of fietshuur voor het maken van een mooi fietstocht door de prachtige omgeving. Er is keus uit vijf afvaarten per dag, waarbij de eerste om 10.00 uur en de laatste terugkomst om 19.00 uur. De prijs voor de IJssel TOP cruise bedraagt voor een enkele reis ¬ 7,25 per volwassene en ¬ 5,50 per kind (4 t/m 11 jaar). Voor een retour betalen volwassenen ¬ 11,00 en kinderen ¬ 8,25.

Arrangementen

Er zijn verschillende kant-en-klare arrangementen samengesteld, waarin de losse onderdelen worden samengevoegd tot een complete dag uit. De arrangementen zijn te starten in Zutphen (TOP IJsselpaviljoen), Almen (TOP De Nieuwe Aanleg) en Gorssel (TOP De Roskam). Elk arrangement begint met koffie en iets lekkers. Daarna is het vertrek, afhankelijk van het gekozen arrangement, wandelend of per fiets naar de boot (in Zutphen of Gorssel). Na een boottocht van ongeveer vijf kwartier meert de boot aan en volgt een lunch. Wanneer de tocht start in Zutphen, dan vaart de boot naar Gorssel, alwaar de lunch plaats heeft. De middag kan worden gevuld met een prachtige boswandeling. Er kan ook gekozen worden voor een fietstocht van Gorssel naar Almen, alwaar de lunch plaatsvindt en de middag vrij te besteden is. Wordt gekozen voor Gorssel als startplaats, dan is de lunch in Zutphen, in combinatie met een stadswandeling onder begeleiding van een VVV-Stadsgids. Bij elk arrangement brengt de boot de deelnemer weer terug naar het startpunt, waar een diner mogelijk is.

Informatie

De arrangementen staan vermeld in de folder IJssel TOP cruise . Tevens staat in deze folder een uitgebreide beschrijving van de tijden en prijzen van de boottochten. De losse onderdelen waaruit de arrangementen zijn samengesteld staan ook vermeld, inclusief prijzen. Daarnaast geeft de folder tips om de vrije middag in te vullen in Almen, Eefde, Gorssel en Zutphen. De folder IJssel TOP cruise is gratis verkrijgbaar bij o.a. de VVV Gorssel, VVV Zutphen en deelnemende horeca. Als u een boottocht (of arrangement) wilt reserveren, kan dat tot één dag van tevoren bij VVV Zutphen/afdeling reserveringen, tel. 0900 269 28 88.

# # # # # E I N D E P E R S B E R I C H T # # # # #

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht