Gemeente Roermond

Bevrijdingsfestival live op www.roermond.nl

Woensdag 5 mei vindt voor de achtste keer het Bevrijdingsfestival Limburg plaats op de Markt in Roermond. Publiekstrekkers zijn dit jaar onder meer Hind, Brainpower en Intwine. Het festival is dit jaar voor het eerst live te volgen via www.roermond.nl, de internetsite van de gemeente Roermond.

Vanaf 13.00 uur zijn op www.roermond.nl sfeerbeelden te zien van de Markt in streaming video. Overigens zijn niet alle optredens via de website te volgen, enkele acts geven geen toestemming om beelden via internet uit te zenden. Tijdens deze optredens zal de webcam o.a. sfeerbeelden uitzenden van de mondiale Markt.

De uitzending vanaf het bevrijdingsfestival kan gezien worden als een try-out. De gemeente Roermond wil de webcam vaker in gaan zetten om op die manier allerhande evenementen en projecten via het internet zichtbaar te maken. Zo zal de toekomstige herinrichting van de Markt live te volgen zijn via internet. Evenementen als de Taptoe, kermis en de carnavalsoptocht zullen in de toekomst over de hele wereld via de gemeentelijke website te zien zijn.

Bevrijdingsfestival Limburg: woensdag 5 mei vanaf 13.00 uur op www.roermond.nl
Publicatiedatum: 04.05.2004 Bijgewerkt: 04.05.2004