Provincie Zuid-Holland

Verkeershinder en weekendafsluiting Herenweg N 207/Kruisweg N 446

In de avonden/ nachten van 5 en 6 mei 2004 ondervindt het verkeer hinder op de Herenweg (N 207) tussen het kruispunt N 207 met de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn en het kruispunt N 207 met de Kruisweg in Jacobswoude. De hinder wordt veroorzaakt door de aanleg van een duiker onder deN 207. De werkzaamheden starten om 20.00 uur en duren tot de volgende ochtend 6.00 uur. Het verkeer wordt via een zogenaamde 'bypass' langs de werkzaamheden geleid. De kruising Kruisweg (N 446) met de Herenweg (N 207) in Jacobswoude zal in het weekend van 15 en 16 mei geheel afgesloten zijn om het kruispunt om te leggen en een duiker onder de N 446 aan te brengen. De werkzaamheden vinden plaats van vrijdagavond14 mei 20.00 uur tot uiterlijk maandagmorgen 6.00 uur.

Verkeersmaatregelen avonden/ nachten 5 en 6 meiDe werkzaamheden op de hoofdrijbaan starten om 20.00 uur en zullen duren tot de volgende ochtend 6.00 uur. Het verkeer kan in de ochtend weer normaal via de hoofdrijbaan doorstromen. Tijdens de werkzaamheden rijdt het verkeer over een gedeelte van de nieuwe busbaan. Met behulp van tijdelijke verkeerslichten wordt het verkeer om en om via één rijstrook geleid. Tijdens deze werkzaamheden geldt een maximumsnelheid van 30 km/ u. De werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding op de aanleg van busbanen aan weerszijden van de Herenweg (N 207) vanaf Alphen aan den Rijn Noord tot en met de Kruisweg (N 446) in Jacobswoude. Voetgangers en (brom)fietsers ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Zij kunnen tijdens de werkzaamheden blijvend gebruikmaken van de parallelweg.

Verkeersmaatregelen weekendafsluiting 15 en 16 meiTijdens dit weekend zal het kruispunt geheel afgesloten zijn. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 14 mei om 20.00 uur en zullen duren tot uiterlijk maandagmorgen 6.00 uur. Na dit weekend zal het verkeer op de kruising via een omzetting doorstromen. Deze werkzaamheden vinden plaats ter voorbereiding op de aanleg van de fietstunnel.

OmleidingenAl het doorgaande gemotoriseerde verkeer wordt tijdens de weekendafsluiting door middel van tijdelijke borden omgeleid via de N 11 en de A 4. Ook voor het verkeer komende uit de bollenstreek staat een omleidingsroute aangegeven. Voetgangers en (brom)fietsers ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden. Zij kunnen tijdens de afsluiting blijvend gebruikmaken van de parallelweg.

Openbaar VervoerDe lijnbussen van Connexxion rijden gedurende de weekendafsluiting over de parallelweg van de Herenweg (N 207). De bushaltes worden ter hoogte van de huidige locaties verplaatst naar de parallelweg.

InformatieVoor meer informatie over deze werkzaamheden kunt u kijken op www.n207.nl.

Bij slechte weersomstandigheden worden de werkzaamheden uitgesteld.

Bron: afdeling Communicatie 070 - 41 66 22