Politie Groningen

Persberichten woensdag 5 mei 2004

Provincie Groningen 05-05-2004 -

Marum: politie hoort 17 betrokkenen vechtpartij
Naar aanleiding van een vechtpartij die plaatsvond in de nacht van 1e op 2e paasdag aan de Tolhuisstraat in Marum heeft de politie naast de al aangehouden 2 verdachten, nog 17 betrokkenen gehoord. Van alle deze personen, die op uitnodiging van de politie aan het bureau verschenen, is een verklaring opgenomen. Uiteindelijk wordt tegen 14 verdachten proces-verbaal opgemaakt voor openlijke geweldpleging. De twee aanvankelijk aangehouden verdachten, twee 18-jarige mannen uit Augustinusga en Drogeham, werd tijdens de vechtpartij aangehouden en ingesloten. Na verhoor werden ze heengezonden. Nader onderzoek wees uit dat nog 17 anderen bij de vechterij waren betrokken. De 14 verdachten, allen mannen in leeftijden tussen 20 en 26 jaar zijn afkomstig uit Drogeham en Munnekezijl.

Winschoten: rookwaren zaak overvallen
Een nog onbekende man heeft dinsdagmiddag geprobeerd een overval te plegen op een zaak in rookartikelen en snoepgoed aan de Engelstilstraat in Winschoten. De man kwam de zaak binnen en bedreigde een caissière met een mes. Hij trachtte vervolgens de kassa te openen maar dat mislukte. Daarop vluchtte de overvaller de zaak uit en verdween op een fiets. Hij wist geen buit te bemachtigen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Delfzijl: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Uitwierderweg in Delfzijl is dinsdagmiddag een 61-jarige automobiliste uit Delfzijl gewond geraakt. De vrouw haalde ter hoogte van het Camperlicht een fietser in, toen vanaf het Camperlicht een auto, bestuurd door een 20-jarige man uit Delfzijl, de Uitwierderweg op draaide. Er ontstond een nagenoeg frontale botsing tussen beide autos. Het slachtoffer liep hoofd- en nekletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Beide autos raakten zwaar beschadigd en zijn door een berger afgevoerd.

Winschoten: ontzegging; toch rijden
De politie heeft dinsdagmiddag op de A7 bij Winschoten een 51-jarige man uit Delfzijl aangehouden. De man bestuurde een bestelauto en bij een politiecontrole bleek dat hem de rijbevoegdheid tot december van dit jaar is ontzegd. De verdachte werd meegenomen naar het bureau en na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De bestelauto moest hij bij de politie achterlaten.

SNELHEIDSCONTROLES: dinsdag

Grijpskerk: Friesestraatweg (N355)
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 820 voertuigen, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 100 km.

Usquert: Provinciale Weg N363
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 228 voertuigen, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 106 km.

Wildervank: Rijksweg N33
Limiet: 100 km per uur, gecontroleerd: 2332 voertuigen, aantal overtredingen 10: hoogst gemeten snelheid: 108 km.

Berichten stad komen iets later