LANDesk Software lanceert Asset Management-oplossing

LANDesk Asset Manager helpt organisaties met budgettering, ramingen, het beheer van IT-kosten en het voldoen aan regelgeving

Reading (GB), 5 mei 2004 - LANDesk Software, producent van geïntegreerde beheeroplossingen voor desktops, servers en mobiele apparatuur, introduceert LANDesk Asset Manager, een nieuwe add-on module voor LANDesk Management Suite 8, versie 8.1. LANDesk Asset Manager helpt organisaties om pro-actief hun bedrijfsmiddelen te beheren en hun huidige IT-investeringen te maximaliseren. Door het elimineren van onnodige software- en hardwarekosten helpt de add-on tevens de totale eigendomskosten te verlagen. Organisaties kunnen met LANDesk Asset Manager ook hun IT-services afstemmen op algemeen geaccepteerde standaarden, zoals IT Infrastructure Library (ITIL) en op overheidsregelgeving, zoals Sarbanes-Oxley.

Verder kondigt LANDesk de beschikbaarheid aan van de LANDesk Connectors, die integratie mogelijk maken met de belangrijkste helpdesk-oplossingen en met populaire beheerraamwerken. De connectors kunnen met de nieuwe LANDesk Management Suite, versie 8.1 worden gebruikt voor integratie met Peregrine en Remedy, zodat beheerders eventuele IT-problemen snel kunnen oplossen vanaf dezelfde console. Voorts kunnen netwerkbeheerders de uitgebreide inventarisgegevens van LANDesk Management Suite benutten via de meest gebruikelijke beheerraamwerken, waaronder HP OpenView en IBM Tivoli.

Belangrijkste voordelen van LANDesk Asset Manager:
* Beter voldoen aan overheidsregels en standaarden - organisaties kunnen geaccepteerde processtandaarden nauwgezetter volgen, zoals ITIL. Ook helpt LANDesk Asset Manager bij het voldoen aan overheidsregels, zoals de Sarbanes-Oxley Act, door actief de bedrijfsmiddelen te bewaken, waaronder contracten, onderhoudsovereenkomsten, telefoons en kantoorapparatuur.
* Groter financieel overzicht voor betere planning - De gecentraliseerde repository biedt medewerkers van verschillende afdelingen, gebaseerd op hun rol, real-time toegang tot de inventarisinformatie. Hierdoor kunnen zij kosten analyseren en inkooponderhandelingen voeren op grond van de specifieke behoeften van hun afdeling.
* Directe afstemming over bedrijfsmiddelen tussen de financiële en de IT-afdeling - Met een webgebaseerde rapportage- en analysetool kunnen gegevens over de bedrijfsmiddelen en het gebruik ervan overal worden opgevraagd. Deze real-time informatieverstrekking maakt het mogelijk sneller en beter geïnformeerd zakelijke beslissingen te nemen.

Prijzen en beschikbaarheid
LANDesk Asset Manager is een add-on product dat naadloos integreert met de LANDesk Management Suite 8 console. De add-on is per direct verkrijgbaar via LANDesk Expert Solution Providers voor een adviesprijs van $10.000 per gelijktijdige consolegebruiker. Tot en met september 2004 biedt LANDesk de Asset Manager aan voor een promotieprijs van $5000 per gelijktijdige consolegebruiker. LANDesk Expert Solution Providers zijn te vinden via de website van LANDesk: www.landesksoftware.co.uk/wheretobuy/.

De nieuwe helpdesk en beheerraamwerkconnectors zijn via LANDesk Expert Solution Providers beschikbaar voor een prijs van $15.000 elk, samen met LANDesk Management Suite 8.1.

Over LANDesk Software
LANDesk Software, Inc. is een vooraanstaand leverancier van geïntegreerde software voor desktop- en apparaatbeheer, die zich richt op het ontwikkelen van eenvoudig te gebruiken end-to-end oplossingen voor klanten. Meer informatie over LANDesk Software is te vinden op www.landesksoftware.com.