Politie Drenthe

Jongeren naar kinderrechter

Emmen 05-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Een jongen die onlangs bij poging tot inbraak in een tennisclub in de kraag is gevat, blijkt meer op zijn kerfstok te hebben. In verschillende samenstellingen met vier andere jongeren, heeft hij zich schuldig gemaakt aan meerdere vergrijpen. De vijf jongeren in de leeftijd van 15 en 16 jaar zijn allen woonachtig in Emmen. Naast meerdere (pogingen tot) inbraken en vernielingen hebben de jongeren ook brand gesticht in een schuur met schapen en hooi. Hierbij zijn 18 schapen met lammeren omgekomen. Een aantal schapen is nog herstellende.
Bij de inbraken zijn snoepgoed, sweatshirts en telefoons ontvreemd. De vernielingen zijn vooral een gevolg van de (pogingen tot) inbraken. In totaal hebben de jongeren naar schatting voor 27.500 tot 35.000 euro aan schade veroorzaakt. Van de buit werden de sweatshirts en telefoons teruggevonden.
De vijf hoofddaders zullen zich moeten verantwoorden voor de kinderrechter. Een 15-jarig meisje uit Nieuw Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Emmen, die zijdelings bij de misdrijven betrokken waren, worden doorverwezen naar Bureau HALT.

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe m.b.t. dit artikel.
Tel. 0591-662014 of 06-51 52 8156.
info@politie-drenthe.nl