Politie Drenthe

Woensdagmorgen 05-05-04

Emmen 05-05-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeersongeval met letsel
ROLDE Dinsdagmiddag vond een kettingbotsing plaats op de Asserstraat. Een 29-jarige man uit Gieten zag te laat dat twee autos voorgesorteerd stonden om links af te slaan richting Anreep. Hij botste tegen de achterzijde van de auto van een 37-jarige vrouw uit Assen die op haar beurt weer tegen de achterzijde van de auto van een 40-jarige plaatsgenote botste. De 37-jarige vrouw werd met nekklachten naar het WZA overgebracht. De andere bestuurster had later op de avond ook nekklachten.

Agenten zien slingerende bestuurder
EMMEN Slingerend rijgedrag was dinsdagavond aanleiding voor agenten om een bestuurder te controleren toen hij over de Nieuw Amsterdamsestraat reed. Hij bleek na onderzoek een alcoholpromillage te hebben van 1,6. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Transactie voor alcomobilist
PATERSWOLDE - In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 21-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd toen hij over de Hooiweg reed. Aan het bureau bleek hij een alcoholpromillage te hebben van 1,15. Na overleg met het parket werd hem een transactie van 480 aangeboden die hij accepteerde.

Alcomobilist krijgt rijverbod
COEVORDEN In de nacht van dinsdag op woensdag reed een 23-jarige man uit Coevorden met zijn auto over de Stationsstraat. Hij werd daar gecontroleerd waarna een alcoholpromillage aan het licht kwam van 1,1. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Brand in speelstad
ORANJE Dinsdagmiddag brak brand uit tijdens dakwerkzaamheden aan een gebouw bij Speelstad Oranje. De brandweer was snel ter plaatse en kon de brand blussen. De aanwezige bezoekers werden uit voorzorg uit de gebouwen gedirigeerd. Twee jeugdige bezoekers uit Rotterdam (3 en 6 jr) werden ter plaatse door ambulance-verpleegkundigen behandeld omdat zij enige last van de rook hadden.

Politie treft alarmpistool aan
EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag troffen agenten aan de Oosterbracht een 20-jarige fietser uit Emmen aan. Bij controle werd in zijn fietstas een alarmpistool aangetroffen die in beslag werd genomen. De man krijgt een proces-verbaal. Hij kon geen verklaring geven voor de aanwezigheid van het alarmpistool.

Vissers zonder vergunning
ZWARTEMEER Dinsdagavond werden twee vissers gecontroleerd toen zij in de Verlengde Hoogeveensevaart aan het vissen waren. Zij hadden geen visakte en ook geen vergunning om daar te vissen. Zij kregen voor die overtredingen een proces-verbaal.

Politie laat zich niet in de luren leggen
BEILEN Dinsdagmiddag werd aan de Linthorst Homanweg een man gecontroleerd toen hij daar in zijn auto reed. Hij gaf een naam op aan de agenten maar die vertrouwden dat niet. Bij onderzoek aan het bureau bekende de man een valse naam te hebben opgegeven. Ook had hij geen rijbewijs. Voor deze feiten kreeg de man een proces-verbaal.

Vechtpartij
ZUIDLAREN Kreeg de politie op dinsdagavond een melding van een massale vechtpartij aan de Brink. Toen de agenten ter plaatse kwamen was de rust al weergekeerd. Volgens verklaringen van de aanwezige jongelui waren er twee jongens langs gekomen waar eerder die week ook al problemen mee waren geweest. Eén van die twee jongens had nu met een ketting geslagen waardoor een jongen uit de groep een hoofdwond kreeg die in het Martiniziekenhuis gehecht werd. De politie is nog bezig met een onderzoek.

Bert Peters verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 6 mei, 17.00 uur. Tel. 0592-361294 of 06 - 53 23 80 59. info@politie-drenthe.nl