Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


5 mei 2004


Onderwerp: Politie houdt vernielers aan


De politie IJsselstreek heeft vannacht in Spankeren drie jongelui aangehouden die even tevoren in Leuvenheim bij een caravanbedrijf een caravan in brand hadden gestoken. Ook worden zij ervan verdacht tientallen autospiegels en verkeersborden te hebben vernield. Het trio is opgesloten en het onderzoek wordt samen met de politie Gelderland-Midden uitgevoerd.


De politie kreeg rond 03.00 uur een melding, dat drie jongeren met stenen tegen ramen van woningen aan de Arnhemseweg in Leuvenheim gooiden en op het moment van de melding richting Dieren wegfietsten. Ook bleek bij een caravanbedrijf een caravan in brand te zijn gestoken en de brandweer was al gealarmeerd. Deze kon niet voorkomen, dat de caravan volledig uitbrandde.


Diverse politie-eenheden stelden een onderzoek in en een getuige ging zelfs mee om de knapen aan te wijzen. Even voor Spankeren werd het drietal (de Steeg 17 jaar en Dieren 17 en 18 jaar) aangetroffen en aangehouden.


Inmiddels waren ook agenten van de politieregio Gelderland-Midden gearriveerd en zij hadden onderweg naar Spankeren een spoor van vernielingen aangetroffen. In Dieren en Spankeren waren tientallen spiegels van auto's getrapt en bleken verkeersborden te zijn vernield.


Het drietal is overgebracht naar het politiebureau in Zutphen en voor verhoor opgesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.


Aangezien de meeste vernielingen in de politieregio Gelderland-Midden zijn gepleegd wordt het onderzoek gezamenlijk opgepakt.


Einde bericht

---- --