1e persbericht van woensdag 5 mei 2004

Eindhoven 05-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning aan de Verschaffeltstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld. In de woning waren twee teeltruimtes aanwezig. Eén in een slaapkamer en één op zolder. In totaal werden bijna 600 planten met de bijbehorende apparatuur in beslag genomen. Deze spullen zullen worden vernietigd. De 27-jarige bewoner heeft zich later die dag gemeld op het politiebureau aan de Europalaan. De man is gehoord en vervolgens naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verdachte van bedreiging en mishandeling aangehouden

In zijn woning in Woensel Zuid is dinsdag rond 17.45 uur een 31-jarige man aangehouden. Hij zou kort voor zijn aanhouding een 27-jarige Eindhovenaar, die bij hem in de woning op bezoek was geweest, met een biljartkeu op zijn been hebben geslagen. De keu brak door midden en een deel vloog tegen een geparkeerde auto die hierdoor een deuk opliep. De man zou de Eindhovenaar ook met de dood bedreigd hebben. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontrole

Op de Europalaan is dinsdag tussen 15.15 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werden tien bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid hier is 67 km/u, terwijl 50 maximaal is toegestaan.

Eindhoven: Verkeerscontrole

Op de Hofstraat is dinsdag tussen 15.30 en 17.30 uur een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden negentien personen op de bon werden geslingerd. Vijf voor te hard rijden, twaalf voor het niet dragen van de autogordel en twee voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Eindhoven: Auto-inbreker op heterdaad betrapt

Een man van 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond rond 23.15 uur op heterdaad aangehouden. Hij was op de Dommelhoefstraat aan het inbreken in een auto en werd daarbij betrapt door een getuige. Deze hield de verdachte vast in de auto en belde de politie. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Drie winkeldieven aangehouden

Voor het plegen van een winkeldiefstal in een zaak aan de Woenselse Markt zijn dinsdagmiddag rond 17.15 uur drie mensen opgepakt. Twee van hen werden in de zaak door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het gaat om een 27-jarige man uit Eindhoven en een 38-jarige vrouw zonder bekend woonadres. De derde verdachte, een 33-jarige vrouw uit Eindhoven, was ontkomen. Ze werd even later op de Hemelrijken door de politie aangehouden. Het drietal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Het is onder meer nog onduidelijk wat ze precies hebben gestolen en waar de buit is gebleven.

Eindhoven: Opgepakt voor lastigvallen automobilist

Twee Eindhovenaren (23 en 33 jaar oud) zijn dinsdagavond rond 18.15 uur aangehouden op de Van Ennettenstraat. Een 38-jarige man uit Maastricht had vanuit zijn auto de politie gebeld omdat hij tijdens het rijden op de Leenderweg werd lastiggevallen door twee mannen in een auto. Uiteindelijk was hij gestopt op de Van Ennettenstraat. Toen een gewaarschuwde agent daar ook kwam, zag deze dat de 33-jarige verdachte met een steen wilde inslaan op de auto van het slachtoffer, die daar nog in zat. De voorruit en een zijruit van de wagen waren al vernield. Toen de man werd aangehouden, begon ook de 23-jarige verdachte zich met de zaak te bemoeien. Ook hij is aangehouden. De twee mannen zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Eigenaar ziet gestolen autoradio snel terug

Een 20-jarige Eindhovenaar is dinsdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Vesaliuslaan. Een agent zag hem daar samen met een andere man bij een scooter staan. In de openstaande bagagebak van de scooter lag een autoradio. De agent vertrouwde het niet en sprak de mannen aan. Omdat zij niet konden aangeven waar de autoradio vandaan kwam, wilde de agent hen aanhouden. Dat lukte wel bij de 20-jarige man, maar de ander ging er vandoor. Bij aankomst op het politiebureau aan de Aalsterweg bleek daar de eigenaar van de autoradio te zijn. Hij wilde net aangifte doen van diefstal uit zijn wagen. Dat was dinsdagmiddag rond 14.45 uur gebeurd op de Antoon Coolenlaan. Een raampje van de wagen was ingeslagen, waarna de autoradio was ontvreemd. De verdachte is in verzekering gesteld.

Helmond: Man opgepakt voor aantal strafbare feiten

Op de Keizerin Marialaan is woensdagochtend rond 00.45 uur een 22-jarige Helmondse automobilist aangehouden. Hij gaf bij een controle door de politie een valse naam op, hij toonde een rijbewijs dat niet van hem was, hij reed in de auto zonder rijbewijs en verzekering, en in de auto lagen twee gestolen kentekenplaten. De Helmonder is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Aangehouden voor beschadigen auto

Een 35-jarige Helmonder is dinsdagavond rond 18.30 uur aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Hij had zich daar op verzoek van de politie gemeld omdat hij ervan wordt verdacht dat hij de auto van zijn buurman zou hebben beschadigd. Beide mannen wonen in Helmond-West. De 35-jarige man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Rijbewijs ingenomen van snelheidsduivel

Op de Kasteel Traverse is dinsdag rond 22.20 uur een 20-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man met een snelheid van 116 km/u over de Kasteel Traverse rijden. Hier mag maximaal 50 gereden worden. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij is verhoord. Zijn rijbewijs werd ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachten rijden met gestolen kenteken rond

De politie zag dinsdagavond op de Houtse Parallelweg een auto rijden met een kapot achterlicht. Bij controle bleken op de auto gestolen kentekenplaten te zitten. De beide Poolse inzittenden van 17 en 26 jaar zouden achter de politie aanrijden naar het politiebureau. Bij het politiebureau aangekomen zijn ze uit de auto gestapt en weggerend. De politie is de verdachten achterna gegaan en kon hen rond 21.00 uur op de Tiendstraat aanhouden. Beiden zijn verhoord en vervolgens naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. De auto is in beslag genomen.

Best: Snelheidscontrole

Op de Sonseweg zijn dinsdag tussen 14.50 en 16.55 uur 857 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 59 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is hier op dit moment niet bekend.

Deurne: Snelheidscontrole

Op de Langstraat zijn dinsdag tussen 19.40 en 21.30 uur 669 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 66 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 126 km/u.

Geldrop: Inbraak in horecagelegenheid

In een horecagelegenheid aan de Sluisstraat is dinsdag tussen 3.00 en 14.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een raam open te breken. Uit het pand werden een espresso apparaat, twaalf flessen sterke drank en snoepgoed gestolen.

Gerwen / Nuenen: Aanhouding na poging diefstal bromfiets

Op de Gerwenseweg is dinsdag rond 16.30 uur een 18-jarige inwoner van Breugel aangehouden. De jongen zou kort voor zijn aanhouding geprobeerd hebben om een bromfiets weg te nemen aan de Gerwenseweg in Nuenen. Een getuige die dit zag ging achter de verdachte aan, greep hem in de kraag en droeg hem over aan de politie. De verdachte is verhoord op het bureau en vervolgens naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Lierop: Dronken vrachtwagenchauffeur aangehouden

Op de Rijksweg is dinsdag rond 17.30 uur een 52-jarige Belgische vrachtwagenchauffeur uit Evergem aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim 1,85 gemeten. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Sluisstraat zijn dinsdag tussen 16.05 en 18.20 uur 409 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 53 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.