Ministerie van Defensie


---


---

Luchtmachthelikopters brengen artiesten naar Bevrijdingsfestivals

5-5-2004 10:23:00

Een Chinook en een Cougar-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht vervoeren vandaag (5 mei) de artiesten De Vliegende Panters en Tasha's World naar verschillende plaatsen in Nederland voor optredens op bevrijdingsfestivals. De helikopters, afkomstig van het 298- en het 300-squadron van vliegbasis Soesterberg, brengen de artiesten naar de bevrijdingsfestivals in Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Roermond, Rotterdam, Utrecht, Vlissingen, Wageningen en Zwolle.

Het thema van dit jaar voor de viering van de bevrijding is: Vrijheid is kiezen én delen. De krijgsmacht voelt zich sterk verbonden met de onderwerpen waar het bij herdenken en vieren om gaat: vrede, vrijheid, mensenrechten en democratie. Vanuit dit besef verleent Defensie graag haar steun aan 4 en 5 mei. Ook de landmacht werkt mee aan de viering van bevrijdingsdag. Militairen van de KL bouwen een groot fundament in de Amstel, waarop het podium voor het afsluitingsconcert van de viering van de bevrijding wordt gebouwd.

De Vliegende Panters verzorgt vandaag optredens in Vlissingen, Haarlem, Assen, Zwolle en Wageningen, en vraagt met de optredens aandacht voor War Child. Tasha's World treedt op in Groningen, Leeuwarden, Rotterdam en Utrecht en steunt Mensen in Nood.

2004-04-19 Luchtmacht vliegt 5 mei weer artiesten door het land

Factsheet CH-47D Chinook

Factsheet Cougar MK II