AutoRai

5-5-2004

Bliksemstart voor Mitsubishi Grandis

De Mitsubishi Grandis is een voltreffer. Sinds de officiële introductie op 23 april zijn er al meer dan honderd exemplaren in Nederland verkocht. Het frisse en energieke uiterlijk valt duidelijk in de smaak. Bovendien zijn veel kopers helemaal weg van het ruime en veelzijdige interieur dat plaats biedt aan zes of zeven personen.

Het resultaat overtreft de verwachtingen van Mitsubishi Motor Sales Nederland en versterkt het vertrouwen in de toekomst. Het succes van de Grandis bevestigt dat de nieuwe modellijn duidelijk aanslaat. De goede resultaten met de vorig jaar gelanceerde Outlander zijn geen incident, maar markeren de weg omhoog voor Mitsubishi in Europa. Alleen in 2004 zijn in Nederland al 500 exemplaren verkocht van deze opvallende crossover tussen een stationwagon en een SUV.

Wapenfeiten
De Grandis heeft al een paar wapenfeiten op zijn naam staan, die de verkopen nog een extra impuls zullen geven. De RDW heeft de Grandis goedgekeurd voor openbaar- en taxivervoer. Bovendien heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidbewijzen (CBR) de Grandis geschikt bevonden als lesauto. Het zijn kwalificaties waaruit het vertrouwen spreekt van mensen die veel en vaak met een auto op pad zijn en daarom hoge eisen stellen aan gebruiksgemak, ruimte, rijkwaliteiten en lage onderhoudskosten.

Gestroomlijnde elegantie
Door het gestroomlijnde elegante uiterlijk onderscheidt de Mitsubishi Grandis zich bovendien van de doorsnee-MPVs. De relatief lage en lange daklijn zorgt samen met de kenmerkende nerf over de motorkap voor een sportieve aanblik. Daarnaast imponeert het interieur door de slimme indeling en inrichting, mede dankzij de multifunctionele derde stoelenrij, welke volledig in de vloer wegklapbaar is. Het zogenaamde hide n seat systeem. Mitsubishi levert de Grandis met een zeer complete uitrusting. Onder meer elektrisch bedienbare ramen en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening zijn standaard aan boord, net als elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. Ook climate control maakt deel uit van de uitrusting. Mitsubishi heeft de lat hoog gelegd op het vlak van veiligheid; zo is de Grandis uitgerust met ABS, EBD en brake assist, airbags voorin, zij-airbags en gordijnairbags.

De Grandis heeft een 2,4-liter viercilinder benzinemotor die 165 pk levert. Hij drijft een handgeschakelde vijfversnellingsbak aan. Als optie is een automatische transmissie (INVECS II) verkrijgbaar. Mitsubishi levert zijn jongste aanwinst vanaf 29.995,- inclusief BTW en BPM.