AutoRai

5-5-2004

Jaguar betrouwbaarste Europese merk volgens J.D. Power

Het meest recente onderzoek van J.D. Power heeft aangetoond dat Jaguar veruit het betrouwbaarste Europese merk is in de Verenigde Staten. Jaguars streven om autos te produceren van de allerhoogste kwaliteit wordt daarmee beloond.

Onderzoeksbureau J.D. Power ondervraagt automobilisten jaarlijks over klanttevredenheid en betrouwbaar-heid van hun auto.

Jaguar neemt een uitstekende derde plaats in op de lijst van betrouwbaarste automerken in de Verenigde Staten. In het J.D. Power-onderzoek van 2003 scoorden de diverse Jaguar-modellen gemiddeld twintig procent hoger dan in het onderzoek van 2002. Behalve een stijging van zeven plaatsen op de ranglijst, betekent dit ook dat Jaguar vér voor alle belangrijke Europese concurrenten is geëindigd.

Een belangrijke exponent voor het succes van Jaguar is de XJ Saloon, die in het premium luxe segment op een tweede plaats eindigde. Ook de Jaguar S-TYPE en X-TYPE dragen bij aan de hoge totaalscore, want beide modellen scoorden respectievelijk 28 procent en 13 procent hoger dan vorig jaar. De kwaliteit van de Jaguar-fabrieken in Browns Lane werd onderscheiden met de bronzen kwaliteitsprijs voor Europese productiefaciliteiten van autos.

Joe Greenwell, Chairman en CEO van Jaguar: Jaguar heeft het afgelopen jaar duidelijk vooruitgang geboekt op gebied van kwaliteit. De uitstekende scores van de nieuwe XJ Saloon en van de fabriek in Browns Lane zijn het bewijs dat we met onze nieuwe luxe sedan de kwalitatief meest hoogwaardige auto in de geschiedenis van Jaguar hebben geïntroduceerd. Het J.D. Power-onderzoek is een bevestiging van ons beleid om continu de allerhoogste kwaliteit te leveren.

De nieuwe XJ Saloon is sinds zijn introductie in Engeland toonaangevend en heeft inmiddels een marktaandeel van vijftig procent verworven in het luxe segment van autos met benzinemotoren. Dankzij geavanceerde technieken en toepassing van lichtgewicht aluminium spreekt de Jaguar XJ Saloon een bredere klantengroep aan dan ooit tevoren. Met de introductie van de XJ Long Wheelbase zal Jaguar dit succes zeker voortzetten en de harten van nog meer autoliefhebbers veroveren.